Мерал Акшенер посети Момчилград

Написано от editor на .

Лидерът на турската Партия на доброто Мерал Акшенер беше на посещение в Момчилград. Тя беше придружена от делегация от партийни активисти и депутати, които се включиха в международната среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми".
При пристигането си в родопския град Мерал Акшенер беше посрещната от кмета на общината Сунай Хасан. Те се поклониха и поднесоха венци пред паметника на жертвите на т. нар. "възродителен процес" в центъра на Момчилград. След това Мерал Акшенер разгледа откритата наскоро балканска библиотека "Иляз Ходжа", а след това се отправи пеш към сградата на общината. По пътя турският политик се спираше и разговаряше с минувачите. 
В община Момчилград Мерал Акшенер проведе среща с общественици от района. Турският политик се интересуваше и разпитваше как живеят малцинствата в страната. Акшенер подчерта, че самата е потомка на изселници от Северна Гърция.
"Ние турците сме малцинство, но обичаме България. Живеем в родината и работим за просперитета й", отговори кметът Сунай Хасан. Той допълни, че е изключително важно турското малцинство в страната да бъде единно, а не да бъде разделяно.
В края на срещата Сунай Хасан подари за спомен на Мерал Акшенер панорамна снимка на Момчилград.
По-късно Мерал Акшенер и Сунай Хасан поднесоха венци пред чешмата, изградена в памет на жертвите на т.нар. "възродителен процес" в село Груево.
DSC 0176
DSC 0198
DSC 0263
DSC 0264
DSC 0283
DSC 0322

Публикувано в Новини

Печат