Нов сондажен кладенец спасява от безводие 360 души

Нов сондажен кладенец спаси от безводие трите махали на момчилградското село Вряло, където живеят 360 души. Заради недостига на вода през последните години в населеното място имаше въведен режим. Причината е, че заради засушаването през последните години стария кладенец се е изчерпал напълно.За да разреши проблема с безводието община Момчилград извърши нов сондаж. Той е на 30 метра от стария и е на дълбочина 102 метра. Водата се черпи със сондажна помпа, а дебитът е 3 кубически метра на час и се събира в резервоар.

"Нямаше как да допуснем в 21 век цяло село да остане без водоснабдяване. Положихме усилия и въпреки, че в района на Вряло липсва голям водоизточник, успяхме да намерим решение на проблема. Стремежът ни е община Момчилград да се развива балансирано и не подценяваме дори най-малките населени места", заяви кметът на общината Сунай Хасан. Като пример той посочи допълнителни водоснабдявания за селата Татул и част от Багрянка, по които се работи.
"Решаваме проблеми, свързани с бита на хората, които във вътрешността на страната не съществуват. За някои хора, попаднали случайно в политиката, може да прозвучи странно, но нещата в община Момчилград се случват въпреки отпускарския сезон. Екипът ни има сериозно отношение към проблемите на хората и отсъствието в даден момент не означава, че нещата са оставени без контрол", коментира Сунай Хасан.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос