Над 2000 се събраха в Момчилград на ифтар в Нощта Кадир

Написано от editor на .

Над 2 000 души се събраха на обща трапеза на централния площад в Момчилград в свещената Нощ Кадир. Основни спонсори на традиционната благотворителна вечеря преди големия мюсюлмански празник Рамазан байрям бяха бизнесменът и почетен гражданин на Момчилград Фуат Гювен и Сдружениeто на момчилградчани в град Бурса, Република Турция, представлявано от Хасан Йозтюрк. Организацията на събитието беше осигурена от община Момчилград. 
За благотворителната вечеря в на площада в града бяха дошли много момчилградчани и жители на населените места в общината. Сред уважилите ифтара бяха Хасан Йозтюрк депутатът Ерол Мехмед, председателят на общинския съвет на Момчилград Юмер Юсеин, областният председател ДПС Изет Шабан, членът на ЦОП на ДПС Ердинч Хайрула, общинският лидер на партията Акиф Акиф, лидерът на областното МДПС Байрям Байрям, общински съветници от Момчилград.
Преди началото на ифтара ученици от духовното училище в Момчилград представиха програма с религиозни песни. Проповед, посветена на предстоящия Рамазан байрям, изнесе районния мюфтия Бейхан Мехмед.
Кметът на община Момчилград Сухай Хасан благодари на Фуат Гювен и Сдружението на момчилградчани в Бурса организирането на ифтар в навечерието на големия мюсюлмански празник.
"Продължаваме една красива традиция - да седнем заедно на една обща трапеза и да споделим една обща вечеря. Щастлив съм, че отново се събрахме толкова хора в тази свещена нощ, когато небесата се разтварят и се изпълняват всички желания. Нека винаги бъдем заедно и все така единни", заяви Сунай Хасан.
DSC 0335
DSC 0338
DSC 0345
DSC 0346
 

Публикувано в Новини

Печат