ДЦДУ “Дъга“ и СКТМ „Родопи“ успешно приключиха съвместен проект по тенис на маса

Написано на .

По време на изпълнение на проекта, деца от различните възрастови групи два пъти седмично изучаваха и прилагаха основни технически похвати, като в края се организира заключително спортно състезание между трениралите няколко месеца тенис на маса десет деца от дневния център. Те бяха наградени с пет купи и осем медала, които навремето е спечелила за родния ни клуб най-добрата българска тенисистка Даниела Гергелчева – европейски шампион по тенис на маса през 1990 год.

Проекта е на стойност 2 600 лв. осигурени безвъзмездно от Министерството на младежта и спорта по програма „Спорт за деца с увреждания и за деца в риск", която има за цел подобряване качеството на живот, физическата и психическата пригодност. Парите са изразходвани за закупуване на маса за тенис, 12 броя тенис ракети, мрежа, топчета за тенис на маса, тениски и хонорар на спортен специалист в областта на адаптираната физическа активност и адаптирания спорт.

От ръководството на СКТМ „Родопи" посочиха, че това е спомогнало за формиране на двигателни умения и навици, развиване на физически качества и подобряване на координационните способности на децата.

Публикувано в Новини

Печат