Делегация от Момчилград присъства на традиционната вечеря на Сдружението на момчилградчани в Бурса

Делегация от община Момчилград, водена от кмета Сунай Хасан, участва в 12-ата традиционна вечеря, организирана от Сдружението на момчилградчаните в град Бурса, Турция. В групата от България бяха Ердинч Хайрула, член на ЦОБ на ДПС, председателят на общинския съвет Юмер Юсеин, заместник кметът на общината Алие Ибрихам, секретарят Бахатдин Ахмедов, лидерът на младежката структура на ДПС Ерсин Юмер, както и жители на Момчилград.
По време на визитата Сунай Хасан се срещна и разговаря с братът на световноизвестния щангист Наим Сюлейманоглу - Мухарем. Двамата разговаряха за бъдещето на момчилградския отбор по вдигане на тежести, който се сформира през тази година и активно провежда тренировки под ръководството на известния треньор Валентин Гемеджиев.
На традиционната среща присъстваха трима депутати от турския парламент - Хакан Чаушоглу, който е и бивш вицепремиер, Еркан Айдън и Ахмед Ерозан.
По време на официалната вечеря Сунай Хасан обяви намерението на общинското ръководство в Момчилград да бъде издигнат паметник на Наим Сюлейманоглу пред залата, носеща името на световноизвестния тежкоатлет.
Делегацията от Момчилград и председателят на  Сдружението на момчилградчаните Хасан Йозтюрк посетиха културно-информационния център на момчилградчани в Бурса. Той също носи името на Наим Сюлейманоглу. Центърът е почти завършен и се очаква до края на годината да бъде открит официално.
IMG 1e30a6bf0e9eee2526e3aa4d388d17c5 V
IMG e005722c256cd4b0884cff24a8611a99 V

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос