Организираха творческа вечер, посветена на певеца Джемил Шабан

Творческа вечер в памет на популярния в миналото изпълнител на турски народни песни Джемил Шабан, който е родом от с. Багрянка се проведе в новата Балканска библиотека "Иляз Ходжа". Събитието беше организирано община Момчилград и настоятелството на Народно читалище "Нов живот". В препълнената зала бяха кметът на община Момчилград Сунай Хасан, председателят на Общинския съвет Юмер Юсеин, местни творци и представители на регионални културни и творчески сдружения. Сред присъстващите беше синът на Джемил Шабан Йълмаз Шенсес със съпругата си Ферхунде Шенсес, които пристигнаха за случая от Измир. Проявата беше открита от момчилградския художник Камбер Камбер. Мултимедийна презентация за живота и творчеството на Джемил Шабан представи изследователят на Източните Родопи Селяхидин Карабашев. Спомени за известният изпълнител разказа майсторът на саза Фахри Нур от Звездел. Той заедно с вокално-инструменталната група "Достлар" /"Приятели"/ от Кърджали изпълниха песни от репертоара на Джемил Шабан. В края на творческата вечер Сунай Хасан и Юмер Юсеин благодариха на организаторите и на участниците в събитието за съпричастността им към съхраняването на паметта за талантливия певец.

DSC 0026

Срещи с 3 турски делегации проведе кметът на Момчилград

Срещи с 3 делегации от Турция проведе кметът на община Момчилград Сунай Хасан. С представители на побратимената община Байрямич бяха обсъдени бъдещи съвместни инициативи в различни сфери на обществения живот. Акцент в разговора беше и земеделието и по-конкретно отглеждането на овощни дръвчета.
"Байрямич е община, на чиято територия има много насаждения с трайни култури и опита на тамошните производители могат да бъда от полза на наши земеделци", заяви Сунай Хасан. Той е получил покана от побратимената община и ще я посети в края на месец август.
Благоустрояването на района около културно-информационния център "Наим Сюлейманоглу" в град Бурса беше темата на разговор при срещата с представители на община Нюлюфер. Беше достигната договореност за предпиемането на съвместни инициативи, чрез които да бъде популяризиран центъра.
Сунай Хасан се срещна и с делегация на изселническата организация "Балгьоч" в Измир. С тях бяха обсъдени възможности за оптимизиране на административните услуги за нашите изселници в Турция.
"Обмисляме в община Момчилград да започне предоставянето на електронни услуги, което ще бъде улеснение за момчилградчани, които живеят извън територията на общината. Въпрос на време е това да се случи", увери Сунай Хасан.
Среща с ръководството на община Момчилград беше поискана и от делегация от "Балгьоч" в Бурса. Сунай Хасан не пожела да приеме тази делегация заради двойния стандарт в отношенията, която прилагат от тази организация.

ОБЯВА ЗА НАБИРАНЕ НА ПЕРСОНАЛ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА УСЛУГАТА „ПАТРОНАЖНА ГРИЖА“

Община Момчилград в качеството ѝ на бенефициент по проект BG05M9OP001-2.040-0073-С01 „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община Момчилград “, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г., процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 2“

ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА СЛЕДНИТЕ ДЛЪЖНОСТИ:

І. ЕКИП НА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА УСЛУГАТА „ПАТРОНАЖНА ГРИЖА“ КЪМ ДОМАШЕН СОЦИАЛЕН ПАТРОНАЖ - МОМЧИЛГРАД

1/ Диспечер на услугата „Патронажна грижа“ – 1/една/ работна позиция, трудов договор при 8 часова заетост

2/ Рехабилитатор  – 1 /една/ работна позиция, трудов договор при 4 часова заетост дневно  или договор за услуга

3/ медицински специалисти  (мед. сестра, акушерка, фелдшер) – 4 /четири/ позиции, трудов договор при 4 часа заетост дневно  или договор за услуга.

4/ рехабилитатор – 1/ една / работна позиция, трудов договор или договор за услуга

5/  социален работник  - 2/две/ работни позиции, трудов договор при 8 часова заетост

6/ санитари – 4 /четири/ работни позиции, трудов договор при 8 часова заетост

7/ психолог – 1 /една/ работна позиция - 1 трудов договор при 4 часова заетост или договор за услуга

8/ лекар - 1 /една/ работна позиция -  трудов договор при 4 часова заетост или договор за услуга

9/ лаборант - 1 /една/ работна позиция  - трудов договор при 4 часова заетост или договор за услуга

10/ шофьор - 1 /една/ работна позиция -  трудов договор при 4 часова заетост или договор за услуга

ІІ. ИЗИСКВАНИЯ ЗА ЗАЕМАНЕ НА ДЛЪЖНОСТИТЕ – описани са в длъжностните характеристики към настоящата обява.

ІІІ. НАЧИН НА ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНКУРСА:

- Конкурсът за заемане на длъжностите ще се проведе на два етапа: подбор по документи и интервю.

- Място и срок за подаване на документи за участие:

Документите за участие в конкурса могат да се подават всеки работен ден от 8:00 ч. до 17.00 ч. в Деловодството на Община Момчилград, гр. Момчилград, ул. „26-ти декември“ 12 в срок  от 05.08.2019г. до  17.00 ч. на 03.09.2019г.

  • Комплект с документи за кандидатстване – приложени към настоящата обява.
  • Документи могат да се получат и в стая № 25 в сградата на Общинска администрация Момчилград.
  • Обявата и образците на документи са публикувани и на интернет страницата на Община Момчилград
  • Списък с допуснатите и недопуснатите кандидати до интервю ще бъде обявен на Информационното табло в сградата на Общинска администрация – до 3 работни дни след срока за прием на документите.
  • Информацията за деня и часа за провеждане на интервю с допуснатите до конкурса кандидати, както и всички съобщения свързани с провеждане на конкурса ще бъдат обявени на Информационното табло в сградата на Общинска администрация.

Допълнителна информация за проекта, списъци и други съобщения във връзка с конкурса ще се обявят на интернет страницата на Община Момчилград и на информационното табло в сградата на общината на адрес: гр. Момчилград, ул. „26-ти декември“ 12.

Информация може да се получи и в стая №25 на Община Момчилград.

Приложения:

zipdl_harakteristiki.zip31.07.2019 г.

zipdoc_kandidatstvane.zip31.07.2019 г.

 

10 000 пяха с Николина Чакърдъкова и Азис в Момчилград

10 000 души пяха с една от най-обичаните фолклорни изпълнителки Николина Чакърдъкова и мега звездата на поп-фолка Азис на стадиона в Момчилград в събота вечер. С грандиозния концерт завърши 10-та международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". Официални гости на проявата бяха Хасан Азис, заместник председател на ДПС и кмет на община Кърджали, депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов, Хасан Йозтюрк, почетен гражданин на Момчилград и председател на сдружението на момчилградчани в Бурса, Ердинч Хайрула, член на ЦОП на ДПС, Мухарем Сюлейманоглу, брат на Наим Сюлейманоглу и други.
"Ние пазим традициите и духа на Момчилград. Ние помним. Не случайно само преди два дни ние открихме паметник на най-именития момчилградчанин Наим Сюлейманоглу. Направихме го, за да се помни, че именно оттук тръгна най-силния мъж на всички времена и покори цялата планета. Наим никога не забрави родния край. Той винаги си остана момчилградчанин. Защото да си момчилградчанин е благословия. Аз знам, че всеки, свързан по някакъв начин с Момчилград се чувства специален. И има защо. Всички ние, които сме живели в този край, дори за кратко, си оставаме духом тук, независимо къде се намира домът ни в момента. Това е така, защото ние носим Момчилград винаги в сърцето си", заяви в приветствието си към присъстващите кметът на община Момчилград Сунай Хасан. Поздрав към Момчилградчани отправи и Хасан Йозтюрк, който заяви, че винаги с удоволствие се завръща в родния си край. Хасан Азис определи традицията да се провежда международната среща на момчилградчани като уникална.
"Днес Момчилград е столицата на Европа", обяви Хасан Азис.
Много емоции и танци съпроводиха изпълненията на Николина Чакърдъкова. Заедно с нея пя и дъщеря й Мария. След фолклорния концерт последва лазерно шоу, което пренесе публиката във извънземни светове чрез светлина, звук и 3D ефекти.
Истински фурор сред изпълнилата стадиона публика предизвика появата на Азис на сцената. Поп-фолк звездата изпълни нови хитове и свои популярни песни. На два пъти Азис слезе от сцената и позволи на стотици свои фенове да си направят селфита с него. Вечерта завърши с пищна заря.
DSC 0014
DSC 0024
DSC 0048
DSC 0059
DSC 0094
DSC 0106
DSC 0118
DSC 0120
DSC 0145
DSC 0168
DSC 0170
DSC 0200
DSC 0238

Николина Чакърдъкова - 19,45 ч., Азис - 21,30 ч.

Заключителният концерт, с който ще бъде закрита 10-та международната среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми", ще бъде тази вечер на стадион "Хасан Семерджи" в града. От 19,45 часа на сцената ще пее една от най-обичаните фолклорни изпълнителки - Николина Чакърдъкова. В 21,30 ще пее мегазвездата на българския поп-фолк Азис. Преднвидено е и лазерно шоу. Входът за концерта е безплатен.

Байрям Шабан спечели титлата "Баш" за 2019-а

Байрям Шабан спечели титлата "Баш" за 2019 година по време на традиционните народни борби, които са част от програмата, посветена на 10-та международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". Борецът заслужено получи 45-килограмов овен. Голямата награда беше връчена от кмета на община Момчилград Сунай Хасан. Втори в народните борби стана Ниази Сеид, а трети - Джанур Хюсеин. Те бяха наградени от почетния гражданин на Момчилград и председател на дружеството на момчилградчани в Бурса Хасан Йозтюрк и от Ердинч Хайрула, член на Централното оперативно бюро на ДПС. 

Над 20 борци от Южна България се включиха в състезанието по борба, което се проведе преди народните борби. Състезатели от Кърджалийско и Хасковско се бориха в различни категории и по възрастови групи.

DSC 0004

DSC 0036

DSC 0078

DSC 0110

DSC 0179

Рок концерт и дискотека под звездите в Момчилград

Рок концерт, а след това дискотека под звездите организира община Момчилград на лятната сцена в градския парк. Проявите бяха част от културната програма, посветена на десетата международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". Първи на сцената излязоха рокаджиите от кърджалийската група "Олдън бийт", които пренесоха публиката в света на рока. Бандата изпълни голям брой световни рок хитове, както и парчета на български групи. Много аплодисменти получи и 10-годишният китарист Мерт Асенов за виртуозните си изпълнения.
След рок концерта на сцената излезе Dj Живко Микс, който успя да взриви публиката с най-новите парчета на лято 2019, както и с популярни хитове. Дискотеката беше съпроводена и от лазерно шоу.

DSC 0166

DSC 0171

DSC 0182

Сунай Хасан разговаря с представители на Републиканската народна партия

Кметът на община Момчилград Сунай Хасан се срещна и разговаря с представители на Републиканската народна партия в Турция. Делегацията е в родопския град по повод 10-та международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". На срещата присъстваха депутатите Илхан Айгюн, Еркан Айдън, Юксел Юзкан и заместник кметовете на общините Чорлу и Нюлюфер Гюнер Четин и Ергин Йенер, председателят на общинския съвет Юмер Юсеин и членът на Централното оперативно бюро Ердинч Хайрула. 
"Разговаряхме да добрите отношения на община Момчилград с общини в Турция, управлявани от предтавители на Републиканската народна партия. Ние имаме споразумения за побратимяване с 3 такива общини - Байрямич, Борнова и Измит. Предстои на предстоящата сесия на общинския съвет да се вземе решение за побратимяване с още едва - Мендерес", заяви Сунай Хасан.
По време на срещата представителите на Републиканската народна партия изразиха задоволството си от сътрудничеството на турските общини с община Момчилград и подчертаха, че ще работят за задълбочаване на отношенията.

Покана за заседание на Общинския съвет на 31 юли 2019 г.

на31.07.2019 г./сряда / от 10. 00 часав залата на читалище „Нов Живот”, находяща се на ул. „Момчил войвода“ № 2, заседание на ОбС – Момчилград при следния проект на

 ДНЕВЕН РЕД 

  1. Отпускане на еднократна социална помощ на Иванка Георгиева Димова с адрес гр.Момчилград
  2. Отпускане на еднократна социална помощ на Румяна Хаджиева гр.Момчилград.
  3. Предложение за определяне на средищните детски градини и училища от община Момчилград през учебната 2019/2020 година.
  4. Предложение за определяне на защитените детски градини и защитените училища от община Момчилград през учебната 2019/2020 година.
  5. Даване на разрешение в училищата на територията на община Момчилград да се утвърдят паралелки, с брой на учениците по -малък от минималния брой съгласно Наредбата за финансирането на институциите в системата на предучилищното и училищното образование и определяне на допълнителни средства за обезпечаване на учебния процес извън определените по стандарти за съответната дейност за учебната 2019/2020 г.
  6. Предложение за предоставяне на земеделски земи по реда на параграф 27, ал.1 от ПЗР на ЗИДЗСПЗЗ от ОПФ.
  7. Актуализация на Програма за управление и разпореждане с поземлени имоти общинска собственост в община Момчилград.
  8. Актуализация на Програмата за управление и разпореждане с имоти-общинска собственост през 2019 година.
  9. Прекратяване на съсобственост , чрез продажба на частта на общината.
  10. Продажба на земя –частна общинска собственост на собственика на законно построена върху нея сграда.
  11. Учредяване право на строеж-пристрояване на външни стълби към складово помещение към магазин, находящ  се в жилищен блок на ул. „26-ти декември” № 6, построен в ПИ с идентификатор 48996.104.88 по КККР на гр.Момчилград.
  12. Даване на съгласие за делба на ПИ с идентификатор 48996.36.28 по Кадастралната карта на гр. Момчилград; 2. Изготвяне на ПУП-ПЗ за смяна на предназначението; 3. Обявяване на поземлен имот от публична в частна общинска собственост; 4. Учредяване на безвъзмездно право на строеж в полза на Църковно настоятелство „Св.Цар Борис I Михаил” гр. Момчилград.
  13. Разрешение за изменение на ПУП-ПР (Подробен усторйствен план – План за регулация) за отпадане на предвидена улица (ул. Петър Мирчев) от осова точка 565 до осова точка 286 в УПИ I, кв.16 по ПУП на гр. Момчилград, община Момчилград, във връзка с това, че за предвидената улица е оформена като част от площадното пространство на централен градски площад на Момчилград и бъдещи инвестиционни намерения на община Момчилград.
  14. Одобряване на ПУП – Парцеларен план за контура на обект „Добив на подземни богатства – метални полезни изкопаеми – златно сребърни руди от находище „Седефче”, участък „Централен”, община Момчилград, област Кърджали, с който се определя площта, върху която ще се работи и ще се отчуждават имотите, попадащи изцяло извън урбанизираната територия.
  15. Разрешаване изработване на проект на Подробен устройствен план – Парцеларен план (ПУП-ПП) за обект: „Разширение на водопроводна и канализационна мрежа по ул. 12-та ПИ 48996.502.9512 до ул.13-та ПИ 48996.502.9513 гр. Момчилград, община Момчилград.
  16. Одобряване на Подробен устройствен план – Парцеларен план (ПУП-ПП) за ВиК схема за имот № 02155.1.36, землище с. Багрянка с ЕКАТТЕ 02155, община Момчилград, собственост на Гюлезар Мюмюн Хайрула.
  17. Подписване на тристранно споразумение за намаляване с 80 % на неразплатено задължение на община Момчилград по проект: „Реконструкция и рехабилитация на съществуващи общински пътища в община Момчилград”, финансиран по сключен с ДФ „Земеделие” договор № 09/321/01144 от 27.11.2012 г. за отпускане на безвъзмездна финансова помощ по мярка 321 „основни услуги за населението и икономиката в селските райони” от ПРСР за периода 2007-2013 г.
  18. Командировъчни пари за кмета на общината и за председателя на ОбС-Момчилград.
  19. Информация по чл.125 от Закона за публичните финанси за второто тримесечие на 2019 г.
  20. Отчет за касово изпълнение на бюджета на община Момчилград за първото полугодие на 2019 г.
  21. Отчет за изпълнение на бюджета за 2018 г.
  22. Подписване на споразумение за побратимяване с община Мендерес, област Измир, Република Турция.
  23. Други.
  24. Питания.

С уважение,

Юмер Юсеин,    

Председател на ОбС – Момчилград

ЗАСЕДАНИЯ НА ПОСТОЯННИТЕ КОМИСИИ

НА ОбС – МОМЧИЛГРАД

29.07.2019 г. – ПОНЕДЕЛНИК

14.00 часа по т. 3, 4 и 5 от Проекто-дневния ред

  1. ПК по Образование, спорт, култура, младежки дейности, вероизповедания, наименование на обекти с местно значение и туризъм

14.30 часа по т. 1 и 2от Проекто-дневния ред

  1. ПК по Здравеопазване, социални дейности и закрила на детето.

15.00 часа по т. 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 и 16от Проекто-дневния ред

  1. ПК по Териториално устройство, благоустрояване, строителство и общинска собственост

30.07.2019 г. – ВТОРНИК

14.00 часа по т. 6, 7, 12 и 14от Проекто-дневния ред

  1. ПК по Селско стопанство, гори води и екология

14.30 часа по т. 13, 15 и 16от Проекто-дневния ред

  1. ПК по Транспорт, промошленост, търговия, приватизация, следприватизационен контрол и енергетика

15.00 часа по т. 8, 9, 10, 17 и 21от Проекто-дневния ред

  1. ПК по Законност, обществен ред и административно обслужване на населението

 16.00 часа по т. 1, 2, 8, 9, 10, 17, 18, 19, 20, 21 и 22от Проекто-дневния ред

  1. ПК по Бюджет, финанси и икономика

 

Забележка: Комисиите ще се проведат в залата на Община Момчилград

Три спортни турнира се проведоха в Момчилград

Турнири по шахмат, спортен бридж и спортна стрелба се проведоха в Момчилград. Проявите са част от прлоявите, посветени на 10-та международна среща "Момчилград винаги в сърцето ми". При шахматистите най-добър беше Станко Христов. На второ място се класира Салих Дурмуш, а трети стана Стоян Георгиев.
Енвер Али спечели турнира по спортен бридж. Негови подгласници станаха Ахмед Юсеин и Мустафа Садула.
Спортна стрелба се проведе в два кръга. При отборното състезание най-добри се оказаха стрелците от Ловна дружина "Садовица". На второ място се класира Ловна дружина "Птичар", а на трето Ловна дружина "Рогозче". В индивидуалното класиране най-точен беше Орхан Юсеин ЛД "Садовица". Негов подгласник стана Бенемин Салиф от ЛД "Птичар", а на трето място се класира Сефтин Мустафа от ЛД "Звездел".
IMG 812da78f8b6ef41e3e1b76349d9041b1 V
 

Хиляди се събраха на откриването на паметника на Наим Сюлейманоглу

Хиляди се събраха в центъра на Момчилград, за да присъстват на церемонията по откриването на първия в България паметник на най-великия щангист на всички времена Наим Сюлейманоглу. За церемонията, която е част от 10-та международна среща "Момчилград винаги в сърцето ми", в родопския град пристигнаха Мустафа Карадайъ, председател на ДПС и Мерал Акшенер, председател на Партия на доброто, Република Турция. Тук беше и братът на тежкоатлета - Мухарем Сюлейманоглу. 

"Наим никога не забрави родния край - и когато беше на върха на спортната си кариера, и когато вече не беше активен състезател. Той никога не прекъсна връзката с корените си. И за това духът му винаги ще остане тук в Момчилград", заяви в словото си кметът на общината Сунай Хасан. Той разказа, че идеята за издигане на паметника се е родила спонтанно и е била подкрепена от местната общественост. Идейният проект за него е на момчилградския художник Камбер Камбер и на скулптора Шукрю Мустафа, който е родом от село Кос. Автори на паметника са Шюкрю Мустафа и колегата му Бехчед Данаджъ. Фигурата е от бронз и висока е 2,20 м. Постаментът е 4-метров и е облицован с мрамор от Измир. Паметникът е издигнат пред новопостроения спортен комплекс, носещ името на великия щангист.
"През 1986 година България изпрати Наум Шаламанов от тук, но днес той се връща с този паметник като Наим Сюлейманоглу", заяви братът на шампиона Мухарем Сюлейманоглу. Той благодари на кмета Сунай Хасан за издигането на паметника.
"Наим има своето място в сърцето на всеки един от нас. Пожелавам Господ да му даде най-хубавото място в Рая", заяви Мерал Акшенер, която пристигна в Момчилград специално за случая.
"Преживял разделението в родината ни в най-тежката му форма, асимилационната държавна политика в най-уродливата й форма, Наим наред със спортните си победи, ни остави уроци по човешко достойнство и мъжество. Наим ни научи как може една кауза да обединява и да прави хората по-силни", заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Той допълни, че завещаното от Наим не е никак малко и хората ще се учат от неговите победи.
"Когато губим вяра в собствените си сили, да се сещаме за Наим. Когато губим връзката един с друг, да се сещаме за Наим", каза още Мустафа Карадайъ.
На откриването на паметника на Наим Сюлейманоглу официални гости бяха Ахмед Ахмедов, зам.-председател на ДПС, Хасан Азис, зам.-председател на ДПС, Ердинч Хайрула, член на Централното оперативно бюро на ДПС, народните представители от 44 народно събрание Халил Халилов, Ерол Мехмед, Адлен Шефкет, Танер Али, Ихсан Хакъ, Бюрхан Абазов, Имрен Мехмедова, Хайри Садъков, Джейхан Ибрямов, Сергей Кичиков, Севим Али, Елхан Кълков, бившият евродепутат Неджми Али. Присъстваха и народните представители от Турция Илхан Айгюн, Еркан Айдън, Юксел Юзкан, Ахмед Ерозан, Исмаил Татлъоглу, Шенол Сунаб, Бедри Яшар, Абдулах Наадини. В Момчилград бяха генералният гонсул на Турция Хюсеин Ергани, Неделчо Колев, президент на Българската федерация по вдигане на тежести, Тамер Ташпънар, председател на Турската федерация по вдигане на тежести. В церемонията участваха кметове на общини от областите Кърджали, Смолян, Хасково и председатели на общински съвети. Имаше делегации от общини в Турция, водени от Реджеб Гьокан, кмет на Едирне, Мерт Уйгун, кмет на Байрамич, Мустафа Каялар, кмет на Мендерес, Мехмед Угур Сертаслан, кмет на Гемлик, Гюнер Четин, зам.- кмет на Чорлу, Ергин Йенер, зам кмет на Нюлюфер. Сред официалните лица бяха Изет Шабан, председател на ДПС за област Кърджали, Байрям Байрям, председател на областната младежката организация на ДПС, почетните граждани Фуат Гювен, Хасан Ходжооглу, Хасан Йозтюрк, Петър Стойчев, Федаил Гюлер. Тук бяха продуцентът на филма "Джобният Херкулес – Наим Сюлейманоглу" Мустафа Услу и актьорът, който играе ролята на щангиста – Хаят Ван Ек.

DSC 0034

DSC 0046

DSC 0050

DSC 0087

DSC 0102

DSC 0118

DSC 0134

DSC 0136

Мерал Акшенер посети Момчилград

Лидерът на турската Партия на доброто Мерал Акшенер беше на посещение в Момчилград. Тя беше придружена от делегация от партийни активисти и депутати, които се включиха в международната среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми".
При пристигането си в родопския град Мерал Акшенер беше посрещната от кмета на общината Сунай Хасан. Те се поклониха и поднесоха венци пред паметника на жертвите на т. нар. "възродителен процес" в центъра на Момчилград. След това Мерал Акшенер разгледа откритата наскоро балканска библиотека "Иляз Ходжа", а след това се отправи пеш към сградата на общината. По пътя турският политик се спираше и разговаряше с минувачите. 
В община Момчилград Мерал Акшенер проведе среща с общественици от района. Турският политик се интересуваше и разпитваше как живеят малцинствата в страната. Акшенер подчерта, че самата е потомка на изселници от Северна Гърция.
"Ние турците сме малцинство, но обичаме България. Живеем в родината и работим за просперитета й", отговори кметът Сунай Хасан. Той допълни, че е изключително важно турското малцинство в страната да бъде единно, а не да бъде разделяно.
В края на срещата Сунай Хасан подари за спомен на Мерал Акшенер панорамна снимка на Момчилград.
По-късно Мерал Акшенер и Сунай Хасан поднесоха венци пред чешмата, изградена в памет на жертвите на т.нар. "възродителен процес" в село Груево.
DSC 0176
DSC 0198
DSC 0263
DSC 0264
DSC 0283
DSC 0322

Момчилград има двама нови почетни граждани

Двама нови почетни граждани има Момчилград. На тържествена сесия общинските съветници гласуваха единодушно званието да бъде присъдено на световните шампиони по плуване Петър Стойчев и по вдигане на тежести Федаил Гюлер. И двамата са родени в Момчилград. Номинациите бяха направени от кмета на общината Сунай Хасан и от председателят на общинския съвет Юмер Юсеин. Мотивите бяха, че и двамата са прославили Момчилград и България по света със спортните си достижения.
Съветниците взеха и друго решение на тържествената сесия - залите за тенис на маса на СКТМ "Родопи" да носят имената на известния треньор по тенис на маса Хасан Ходжаоглу и на единствената българка, станала европейски шампион в същия спорт Даниела Гергелчева.
В самото начало на тържествената сесия на подиума се качиха млади спортисти от Момчилград, които през тази година постигнаха успехи на различни национални първенства. Награди получиха малките тенисисти от СКТМ "Родопи" и състезателките по вдигане на тежести. Заедно с младите спортисти поздравления и аплодисменти получиха и треньорите им Мелиса Хикмет и Валентин Гемеджиев.
DSC 0021
DSC 0026
DSC 0033

С много настроение и смях премина детския празник в Момчилград

С много настроение и смях премина вечерта, посветена на децата на Момчилград, организирана от общината. Проявата е част от програмата на десетата международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". 

В градския парк "Нури Адалъ" беше подредена изложба на детски рисунки. Децата, изпълнили алеите и се включиха в различните ателиета. Община Момчилград беше осигурила за децата гипсови фигурки за оцветяване и боички. Алеите на парка се превърнаха в истински арт-работилници. Много настроение предизвикаха и рисунките върху лица.
Истински фурор сред малките момчилградчани предизвика Или и Вили, които забавляваха децата с различни игри, песни и шеги.

DSC 0037

DSC 0039

DSC 0045

DSC 0054

DSC 0102

Искра Радева игра на момчилградска сцена

Една от най-популярните български актриси Искра Радева игра на момчилградска сцена във вторник вечер. Тя участва във френската комедия "Наследството" от Пиер Шано, представена от театър "Искри и сезони". Постановката е включена в програмата, посветена на 10-тата международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". Много емоции и смях предизвикаха , любителите на театъра от Момчилград актьорите Веселин Ранков, Антон Радичев и други, които участваха в комедията.

DSC 0007

DSC 0016

Постановката на театър "Искри и сезони" ще се играе в читалището

Постановката на театър „Искри и сезони“ ще се играе днес от 20,30 часа в салона на читалище "Нов живот", а не на лятната сцена, както беше обявено предварително. Извиняваме се за създаденото неудобство!

Договорено: Общините Момчилград и Мендерес, Измир се побратимяват

Общините Момчилград и Мендерес, Измир ще се побратимят в близките седмици. Това стана ясно след разговор между кметовете Сунай Хасан и Мустафа Каялар. Кметът на Мендерес води делегация, която е на посещение в родопския град по повод 10-та международна среща "Момчилград винаги в сърцето ми". На срещата между Сунай Хасан и Мустафа Каялар присъстваха 5-ма общински съветници от Мендерес, председателят на общинския съвет на Момчилград Юмер Юсеин и ръководството на общината. 
По време на разговора Сунай Хасан и Юмер Юсеин се ангажираха да внесат за гласуване предложението за побратимяване още на следващата редовна сесия на местният парламент, която ще е на 31 юли. Мустафа Каялар също пое ангажимента да задейства процедурата пред общинския съвет в Мендерес.
"Убеден съм, че между двете общини ще има ползотворно сътрудничество във всички сфери на обществения живот. В Мендерес живеят няколко хиляди изселници от момчилградския край и дори има квартал, носещ името на "Гюмюш Мастанлъ" /Сребърен Момчилград/, заяви Сунай Хасан.
Идеята за побратимяване се роди в преди около 2 месеца, когато момчилградският кмет и делегация от Момчилград посетиха Мендерес.
IMG 20190723 WA0009
IMG 20190723 WA0008

28 мериха сили в турнир по ОК

28 души участваха в турнир по ОК, игра особено популярна в Момчилград. Проявата е част от програмата, посветена на 10-тата международна среща "Момчилград винаги в сърцето ми". Надпреварата продължи няколко часа и беше спечелена от Мюмюн Халил. Втори се класира Сезгин Юсеин, а трети - Аднан Юмер. Победителите в турнира бяха наградени от секретаря на община Момчилград

Бахатдин Ахмедов.

DSC 0426

Жители и гости на Момчилград аплодираха изпълнителите във Вечерта на толерантността

При изключителен интерес премина Вечерта на толерантността, проведена в Момчилград в понеделник вечер. Проявата е част от събитията, посветени на 10-тата международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". Тя беше открита официално от кмета на общината Сунай Хасан.
"Международната среща "Момчилград винаги в сърцето ми" е уникално по своя характер събитие. Няма град в България, където подобна среща да се провежда в рамките на цяла седмица. В края на юли тук се завръщат стотици момчилградчани, пръснати по цял свят. Те идват, за да почерпят енергия от родния край. Те искат да усетят пулса на Момчилград, за да отнесат със себе си частица от това място. Тази частица от родния край ги зарежда с енергия, независимо в коя точка от света се намират.", заяви Сунай Хасан.
Местни групи и изпълнители пяха и танцуваха на откритата сцена в градския парк. 
Изпълнителите представиха фолклорното богатство на турския и българския етнос в района. Официални гости на тържеството беше делегация от община Мендерес, Турция, водена от кмета Мустафа Каялар. Присъстваха много жители и гости на Момчилград, които аплодираха дълго изпълнителите. Сред публиката бяха председателят на общинския съвет Юмер Юсеин и секретарят на общинтата Бахатдин  Ахмедов.
IMG 20190722 WA0012
IMG 20190722 WA0017
IMG 20190722 WA0006

Оспорвани турнири по билярд и дартс в Момчилград

Оспорвани турнири по билярд и по дартс се проведоха в Момчилтрад, съобщи Исмет Ахмед, специалист по спорт и младежки дейностив общинска администрация. Над 40 бяха участниците в оспорваните надпревари, които са част от проявите, организирани в рамките на 10-та международна среща "Момчилград винаги в сърцето ми". Победителите бяха наградени от кмета на община Момчилград Сунай Хасан и от председателя на общинския съвет Юмер Юсеин. Двамата направиха по една демонстрационна игра на билярд. Сунай Хасан демонстрира завидни умения и успя да надвие победителя в турнира Ергюн Емин. Юмер Юсеин пък постигна победа над третия в класирането по билярд Дениз Иванов.

Класиране - билярд:
1. Ергюн Емин
2. Гьокан Ерджан
3. Дениз Иванов

Класиране - дартс:
1. Дженгиз Джемил
2. Ергюн Емин
3. Ердинч Джафер

DSC 0353

Започва 10-ата юбилейна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми"

Хиляди момчилградчани ще се съберат на юбилейната 10-а международна среща "Момчилград винаги в сърцето ми". По традиция тя ще се проведе в последната седмица на месец юли, а проявите започват този понеделник. В първия ден от срещата са предвидени спортни прояви - турнири по дартс, билярд и тенис на корт. От 20 часа в градския парк ще се проведе Вечер на толерантността. Вторият ден ще започне с турнир по окей,ще продължат двубоите по тенис на корт. Вечерта в градския парк ще бъде играна френската комедия по Пиер Шено "Наследството". Тя ще бъде представена от софийския театър „Искри и сезони“, с участието на Искра Радева, Веселин Ранков, Антон Радичев и др. Началото на спектакъла е в 20,30 ч.

 В сряда ще бъдат проведени турнири по шах-мат и по бридж. От 17,30 часа в Балканска библиотека "Иляз Ходжа" ще има поетична вечер, посветена на Джемил Шабан. В 19 часа в градския парк ще започне вечерта, посветена на децата на Момчилград. За малките палавници ще бъдат организирани вълшебни работилници и шоу програма. Ще има фейс арт – рисуване върху лица, а по алеите ще бъде подредена изложба на  рисунки "Моите детски мечти".

В  четвъртък програмата ще започне със състезание по спортна стрелба, което ще се проведе на стрелбището край с. Прогрес. В 10 часа се открива тържествена сесия на общински съвет в Момчилград. На нея общинските съветници ще удостоят със званието "Почетен гражданин на град Момчилград" световния шампион по плуване Петър Стойчев и световния шампион по вдигане на тежести Федаил Гюлер. Друга точка от дневния ред е именуване на залите за тенис на маса на СКТМ "Родопи". Те ще носят имената на Хасан Ходжаоглу“ и на Даниела Гергелчева. От 19,30 часа ще започне церемонията по откриване на паметника на Наим Сюлейманоглу пред спортния комплекс, носещ неговото име. Вечерта ще се проведе благотворителен коктейл за подпомагане изграждането на културно-информационен център "Наим Сюлейманоглу" в гр. Бурса. Това ще се случи в спортен комплекс „Наим Сюлейманоглу“ от 20:30 часа.

В петък ще се проведат турнири по тенис на маса и по футбол. От 20 часа в градския парк ще започне концерт на "Старите муцуни от Момчилград", а след това ще има дискотека под звездите с Dj Живко Микс.

В последния ден от международната среща- събота е предвиден спортен турнир по борба. Той ще започне от 9 часа в градския парк. По време на проявата ще може да бъде гледана и демонстративна среща с участието на Елис Манолова - европейска шампионка по борба и Джанан Манолова - медалистка от европейски първенства.

В 19,30 часа на стадион "Хасан Семерджи" ще започне заключителният концерт, с който ще бъде закрита международната среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". Концертът ще открие певицата Николина Чакърдъкова и танцов ансамбъл. Преднидено е и лазерно шоу. Програмата ще продължи с изпълнения на поп-фолк певеца Азис.

"ГОРУБСО-Кърджали" ще преасфалтира пътя за село Седефче

Пътят за село момчилградското село Седефче ще бъде преасфалтиран от "ГОРУБСО-Кърджали". За това се договориха управителят на минното дружество Живка Ковачева и кметът на община Момчилград Сунай Хасан. "ГОРУБСО-Кърджали" ще разработва находище в землището на селото и започва подготовка на пътната инфраструктура в района. 
Дружеството е поело ангажимент да преасфалтира общинския път. Освен това ще бъдат ремонтирани водостоците, ще се почистят канавките и ще се оформят банкетите.
"Мисля, че с г-жа Живка Ковачева сложихме началото на едно добро сътрудничество. Екипът ни винаги е бил отворен за съвместни инициативи с бизнеса когато те са в интерес на местната общност. Договореното с ГОРУБСО-Кърджали напълно кореспондира с политиката на община Момчилград за преодоляване на дисбаланска между големите и малките населени места", заяви след срещата Сунай Хасан.

Покана за заседание на общинския съвет на 25 юли 2019 г.

На основание чл. 23, ал. 4, т. 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация 

                                                                                  

СВИКВАМ

 

на25.07.2019 г./четвъртък / от 10. 00 часа в залата на читалище „Нов Живот”, находяща се на ул. „Момчил войвода“ 2, тържествено заседание на ОбС – Момчилград при следния проект на

 

ДНЕВЕН РЕД

 

  1. Предложение за преименуване на залата за тенис на маса в гр.Момчилград.
  2. Удостояване със званието „Почетен гражданин на община Момчилград”.
  3. Други.
  4. Питания.

 

 

С уважение,

 

Юмер Юсеин,     

Председател на ОбС - Момчилград

Стартират мащабни ремонти на улици и пътища в цялата община Момчилград

От следващата седмица стартира работата по благоустрояване и основен ремонт на настилки по общински пътища и улици в населените места на община Момчилград, обяви кметът Сунай Хасан. Вече са избрани изпълнителите на различните видове дейности, които ще бъдат извършени до края на лятото. Ще бъдат изкърпени улиците във всички населени места и в Момчилград, както и на общинска пътна мрежа. Предвидени са също асфалтирания на цели участъци и полагане на бетонни настилки. Дейностите включват също оформянето на банкети край пътищата, изграждането на водостоци, подпорни стени и изкуствени неравности в населените места и извън тях.
Благоустрояването и ремонтите са залегнали в капиталовия списък по предложения на кметовете на населени места и при провежданите общоселски събрания. Финансирането е от общинския бюджет.
"Всички ангажименти, които сме поели пред хората ще бъдат изпълнени независимо дали става въпрос за Момчилград или за по-големите села или малките махали. Политиката, която следваме е да превърнем общината в едно по-добро място за живот", заяви Сунай Хасан.

ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА

X МЕЖДУНАРОДНА СРЕЩА НА МОМЧИЛГРАДЧАНИ  - 2019 Г.

 „Момчилград винаги в сърцето ми!”22.07.2019 г. /понеделник/

СПОРТЕН ТУРНИР ПО ДАРТС
Място: Игрална зала „Бибо“ от 11:30 часа

СПОРТЕН ТУРНИР ПО БИЛЯРД
Място: Игрална зала „Бибо“ от 13:00 часа

ТУРНИР ПО ТЕНИС НА КОРТ
Място: Спортна площадка СКТМ „Родопи“ от 18:00 часа

ВЕЧЕР НА ТОЛЕРАНТНОСТТА

Място: Градски парк „Нури Адалъ“ от 20:00 часа

23.07.2019 г. /вторник/

ТУРНИР ПО ОКЕЙ
Място: Кафе „Орхи“ до автогарата от 11:30 часа

ТУРНИР ПО ТЕНИС НА КОРТ

Място: Спортна площадка СКТМ „Родопи” от 18:00 часа


„НАСЛЕДСТВОТО“ – ФРЕНСКА КОМЕДИЯ ПО ПИЕР ШЕНО

ПРЕДСТАВЕНА ОТ ТЕАТЪР „ИСКРИ И СЕЗОНИ“, ГР. СОФИЯ

С УЧАСТИЕТО НА ИСКРА РАДЕВА, ВЕСЕЛИН РАНКОВ, АНТОН РАДИЧЕВ И ДР.

Място: Градски парк „Нури Адалъ“ от 20:30 часа

24.07.2019 г. /сряда/

ШАХ ЗА ЛЮБИТЕЛИ

Място: Балканска библиотека „Иляз ходжа“ в НЧ „Нов живот“ от 17:00 часа

СПОРТЕН БРИДЖ

Място: Кафе „Пилето“ от 17:00 часа

ПОЕТИЧНА ВЕЧЕР, ПОСВЕТЕНА НА ДЖЕМИЛ ШАБАН

Място: Балканска библиотека „Иляз ходжа“ в НЧ „Нов живот“ от 17:30 часа

ВЕЧЕР ЗА ДЕЦАТА НА МОМЧИЛГРАД

  • ВЪЛШЕБНИ РАБОТИЛНИЦИ
  • ШОУ ПРОГРАМА ЗА ДЕЦА
  • ФЕЙС АРТ – РИСУВАНЕ ВЪРХУ ЛИЦА
  • ИЗЛОЖБА НА ДЕТСКИ РИСУНКИ „МОИТЕ ДЕТСКИ МЕЧТИ“

Място: Градски парк „Нури Адалъ“ от 19:00 часа

25.07.2019 г. /четвъртък/

СПОРТНА СТРЕЛБА

Място: Стрелбище с. Прогрес от 09:30 часа

ТЪРЖЕСТВЕНА СЕСИЯ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – МОМЧИЛГРАД:

  • УДОСТОЯВАНЕ СЪС ЗВАНИЕТО „ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ГРАД МОМЧИЛГРАД“ НА СВЕТОВНИЯ ШАМПИОН ПО ПЛУВАНЕ ПЕТЪР СТОЙЧЕВ И СВЕТОВНИЯ ШАМПИОН ПО ВДИГАНЕ НА ТЕЖЕСТИ ФЕДАИЛ ГЮЛЕР
  • ИМЕНУВАНЕ НА ЗАЛИТЕ ЗА ТЕНИС НА МАСА НА СКТМ „РОДОПИ“, КАКТО СЛЕДВА: ЗАЛА 1 – „ХАСАН ХОДЖАОГЛУ“ И ЗАЛА 2 – „ДАНИЕЛА ГЕРГЕЛЧЕВА“

Място: Голяма зала в Читалище „Нов живот“ от 10:00 часа

ОТКРИВАНЕ НА ПАМЕТНИК  НА НАИМ СЮЛЕЙМАНОГЛУ

Място: Спортен комплекс „Наим Сюлейманоглу“ от 19:30 часа

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОКТЕЙЛ (с куверт)

ЗА ПОДПОМАГАНЕ ИЗГРАЖДАНЕТО НА КУЛТУРНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР „НАИМ СЮЛЕЙМАНОГЛУ“ В ГР. БУРСА

Място: Спортен комплекс „Наим Сюлейманоглу“ от 20:30 часа

26.07.2019 г. /петък/

ТУРНИР ПО ТЕНИС НА МАСА
Място: Спортна зала СКТМ „Родопи” от 09:00 часа

ФУТБОЛЕН ТУРНИР ЗА ВЕТЕРАНИ                                                                               

Място: Стадион „Хасан Семерджи“ от 18:30 часа   

КОНЦЕРТ НА СТАРИТЕ МУЦУНИ ОТ МОМЧИЛГРАД

ДИСКОТЕКА ПОД ЗВЕЗДИТЕ С DJ ЖИВКО МИКС

Място: Градски парк „Нури Адалъ“ от 20:00 часа

27.07.2019 г. /събота/

СПОРТЕН ТУРНИР ПО БОРБА

ДЕМОНСТРАТИВНА СРЕЩА ПО БОРБА, С УЧАСТИЕТО НА:

ЕЛИС МАНОЛОВА - ЕВРОПЕЙСКА ШАМПИОНКА

ДЖАНАН МАНОЛОВА - МЕДАЛИСТКА ОТ ЕВРОПЕЙСКИ ПЪРВЕНСТВА
Място: Градски парк „Нури Адалъ“ от 09:00 часа

ЗАКЛЮЧИТЕЛЕН КОНЦЕРТ

  • ФОЛКЛОРЕН ПРАЗНИК С НИКОЛИНА ЧАКЪРДЪКОВА И ТАНЦОВ АНСАМБЪЛ
  • ПРИВЕТСТВИЯ ОТ ОФИЦИАЛНИ ГОСТИ
  • ДАНИ ЛАЗЕР ШОУ
  • МУЗИКАЛНА ПРОГРАМА С УЧАСТИЕТО НА ПОП-ФОЛК ПЕВЕЦА АЗИС

Място: Стадион „Хасан Семерджи“ от 19:30 часа 

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

НЕКА ЗАЕДНО ДА СПОДЕЛИМ ПРАЗНИКА!

*Организаторите си запазват правото за промени в програмата

Фуат Гювен дари ново оборудване за болницата в Момчилград

Предприемачът и почетен гражданин на Момчилград Фуат Гювен дари ново оборудване на болницата в града. Здравното заведение вече разполага с 3 дигитални ренгенови касети. Те са за многократна употреба и ще заменят използваните досега филми. Дигиталните касети са с различни размери и покриват на 100 процента различните видове ренгенови снимки, които се правят в болницата. Другото оборудване, дарено от Фуат Гювен е изпарител за упойващо вещество, който е необходим за анестезиологичния апарат, и нов дефибрилатор.

"Изключително сме благодарни на Фуат Гювен за направеното дарение. С новото оборудване болницата в Момчилград вече е на по-високо технологично ниво. Целта, която екипът ни си постави още в началото на мандата, беше не само запазване на здравното заведение, а и модернизирането му. През изминалите 4 години успяхме чрез реализирането на проекти да осигурим различно оборудване и спокойно мога да кажа, че в това отношение момчилградската болница отговаря на всички съвременни изисквания", заяви кметът на общината Сунай Хасан.

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

На   основание чл.140, ал.4от Закона за публичните финанси, Община Момчилград обявява за публично обсъждане отчета за касово изпълнение  на бюджета на общината за 2018 г., което ще се проведе на 19.07.2019 г. от 10.00 часа в залата на общината.

Над 600 души от община Момчилград ще бъдат изследвани безплатно

 
В края на лятото ще стартират безплатни медицински изследвания на над 600 души от различни населени места на община Момчилград. Пълна кръвна картина, изследвания на щитовидната жлеза, кръвната захар, туморни маркери и други ще бъдат направени на жени и на мъже на различни възрасти. Целта е да се направи база данни и анализ на резултатите, за да се види каква е заболеваемостта и от какви болести страдат жителите на района. Данните ще бъдат отразени в карта за всеки прегледан пациент. Тя ще съдържа резултатите от проведените изследвания,  заключение и при необходимост препоръки към личния лекар. Изследванията ще се извършат в отдалечените райони на община Момчилград, където достъпът до здравни услуги е затруднен по предварително определен график.
"Целта ни е да подпомогнем възрастни хора, които нямат или имат ограничен достъп до адекватна медицинска помощ. Разговарял съм с медици, според които понякога дори елементарни изследвания, направени навреме могат да спасят човешки живот. Инициативата е в подкрепа на политиката, която провежда екипа ни, за преодоляване на дисбаланса между града и малките и отдалечени населени места", заяли кметът на община Момчилград Сунай Хасан.

С пъстър детски празник беше открито "Плувно лято 2019" в Момчилград

В пъстър детски празник се превърна откриването на "Плувно лято 2019" в Момчилград. Десетки деца и родители се събраха на басейн "Дамбалъ", за да участват в откриването на плувния курс, който се организира за шеста година от община Момчилград и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. 
Провеждането на курсове по плуване за деца се превърна в традиция. Знам, че децата на Момчилград чакат с нетърпение момента, в който ще започнат заниманията по плуване. Освен приятните часове, прекарани в басейна, вие ще придобиете и умения да плувате. Но и не само това. Вие ще научите и нещо много важното - ще получите полезни съвети по безопасно поведение във водата. Това са неща, които са от полза на човек през целия му живот", заяви секретарят на общината Бахатдин Ахмедов, който даде старт на "Плувно лято 2019". То ще продължи един месец и за участие в него са се записали 110 деца от цялата община на възраст от 6 до 11 години. Заниманията ще се провеждат от квалифицирания инструктор по плуване Янко Станков и ще продължат цял месец. Община Момчилград е осигурила медицинско лице, което ще присъства на всяка една тренировка.
За доброто настроение на участващите в тържеството се погрижиха аниматори, облечени в костюми на герои от анимационни филми. Откриването премина в много смях, танци и рисунки върху лицата на малките момчилградчани. Община Момчилград беше осигурила почерпка с лакомства и натурални сокове. При официалното откриване на "Плувно люто 2019" беше разрязана традиционната торта, която беше във формата на плувен басейн.
"Един от приоритетите на екипа ни в община Момчилград е развитието на масовия спорт. И това не е случайно, защото името на Момчилград е записано не само в българската, но и в световната история на спорта. Убеден съм, че вие, най-младите момчилградчани, имате потенциала на бъдещи шампиони", коментира кметът на общината Сунай Хасан.
IMG 20190708 WA0005
IMG 20190708 WA0003
IMG 20190708 WA0001

Стартира "Плувно лято 2019"

"Плувно лято 2019", което се организира от община Момчилград и от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни стартира в понеделник. Това е шеста поредна година, в която се организират плувни курсове. Тази година е шестата поред, в която организираме плувно лято. Те ще продължат цял месец - от 8 юли до 9 август и в тях ще участват над 110 деца на възраст от 6 до 11 години, разпределени в 6 възрастови групи. Заниманията, както всяка година, се провеждат от квалифициран инструктор. Това е Янко Станков. Община Момчилград осигурява и медицинско лице по време на курсовете.

"Плувно лято – 2019" стартира на 8 юли на басейн "Дамбалъ" /График/

„Плувно лято – 2019 ”, което се организира от МКБППМН при община Момчилград ще стартира на 08.07.2019 г. (понеделник) от 10,00 часа на басейна на комплекс „Дамбалъ” (на хижата). Подготвени са много изненади за децата. Същият ден ще започнат и самите занятия. Тренировки ще имат ІV група от 11,00 часа, както и V и VІ групи след тях по график.

ГРАФИК

І   ГРУПА –  6  ГОДИШНИ

ІІ   ГРУПА – 7  ГОДИШНИ

ІІІ  ГРУПА – 8  ГОДИШНИ

ІV ГРУПА  9  ГОДИШНИ

V ГРУПА  10  ГОДИШНИ

VІ ГРУПА – 11  ГОДИШНИ

  

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                               група                  час

08.07.2019 г.  (понеделник)          ІV                11. 00 - 11. 40

08.07.2019 г.                               V               11. 40 - 12. 20

08.07.2019 г.                                 VІ           12. 20 - 13. 00

 

 БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

дата                                група                  час

09.07.2019 г. (вторник)              ІІІ              10. 00 - 10. 50

09.07.2019 г.                                 ІІ              10. 50 - 11. 40

09.07.2019 г.                                 І               11. 40 - 12. 30

 

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                               група                  час

10.07.2019 г.  (сряда)                   V              10. 00 - 11. 00

10.07.2019 г.                                 VІ             11. 00 - 12. 00

10.07.2019 г.                                 ІV             12. 00 - 13. 00

 

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

           дата                             група                   час

11.07.2019 г. (четвъртък)        ІІ              10. 00 - 10. 50

11.07.2019 г.                                 І               10. 50 - 11. 40

11.07.2019 г.                               ІІІ             11. 40 - 12. 30

 

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ ”

          дата                               група                  час

12.07.2019 г. (петък)                 VІ             10. 00 - 11. 00

12.07.2019 г.                                 ІV            11. 00 - 12. 00

12.07.2019 г.                                 V            12. 00 - 13. 00

 

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

дата                                група                  час

15.07.2019 г. (понеделник)         І                10. 00 - 10. 50

15.07.2019 г.                                 ІІI             10. 50 - 11. 40

15.07.2019 г.                                 IІ              11. 40 - 12. 30

 

 

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                               група                  час

16.07.2019 г.  (вторник)              IV             10. 00 - 11. 00

16.07.2019 г.                                 V              11. 00 - 12. 00

16.07.2019 г.                                 VI             12. 00 - 13. 00

 

 

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

         дата                               група                   час

17.07.2019 г. (сряда)                 ІІI             10. 00 - 10. 50

17.07.2019 г.                                 ІI              10. 50 - 11. 40

17.07.2019 г.                               І               11. 40 - 12. 30

 

 БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ ”

         дата                               група                   час

18.07.2019 г. (четвъртък)         V              10. 00 - 11. 00

18.07.2019 г.                                 VI            11. 00 - 12. 00

18.07.2019 г.                                 IV           12. 00 - 13. 00

 

 

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

         дата                               група                   час

19.07.2019 г. (петък)                 ІІ               10. 00 - 10. 50

19.07.2019 г.                                 І               10. 50 - 11. 40

19.07.2019 г.                               ІІІ             11. 40 - 12. 30

 

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                               група                  час

22.07.2019 г.  (понеделник)          VI                11. 00 - 11. 40

22.07.2019 г.                               IV             11. 40 - 12. 20

22.07.2019 г.                                 V            12. 20 - 13. 00

 

 

 

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

дата                                група                  час

23.07.2019 г. (вторник)              І                10. 00 - 10. 50

23.07.2019 г.                                 IІІ             10. 50 - 11. 40

23.07.2019 г.                                 ІI              11. 40 - 12. 30

 

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                               група                  час

24.07.2019 г.  (сряда)                  IV             10. 00 - 11. 00

24.07.2019 г.                                 V              11. 00 - 12. 00

24.07.2019 г.                                 VI             12. 00 - 13. 00

 

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

           дата                             група                   час

25.07.2019 г. (четвъртък)        ІІI             10. 00 - 10. 50

25.07.2019 г.                                 ІI              10. 50 - 11. 40

25.07.2019 г.                               І               11. 40 - 12. 30

 

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ ”

          дата                               група                  час

26.07.2019 г. (петък)                 V              10. 00 - 11. 00

26.07.2019 г.                                 VI            11. 00 - 12. 00

26.07.2019 г.                                 IV           12. 00 - 13. 00

  

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

дата                                група                  час

29.07.2019 г. (понеделник)        ІI                 10. 00 - 10. 50

29.07.2019 г.                                І                 10. 50 - 11. 40

29.07.2019 г.                                IІI               11. 40 - 12. 30

 

 

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                               група                  час

30.07.2019 г.  (вторник)             VI              10. 00 - 11. 00

30.07.2019 г.                                IV              11. 00 - 12. 00

30.07.2019 г.                                V               12. 00 - 13. 00

 

 

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

         дата                               група                   час

31.07.2019 г. (сряда)                 І                10. 00 - 10. 50

31.07.2019 г.                                 ІII             10. 50 - 11. 40

31.07.2019 г.                               ІI              11. 40 - 12. 30

 

 

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ ”

         дата                               група                   час

01.08.2019 г. (четвъртък)        IV              10. 00 - 11. 00

01.08.2019 г.                                V               11. 00 - 12. 00

01.08.2019 г.                                VI            12. 00 - 13. 00

 

 

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

         дата                               група                   час

02.08.2019 г. (петък)                 ІІI             10. 00 - 10. 50

02.08.2019 г.                                 ІI              10. 50 - 11. 40

02.08.2019 г.                               І               11. 40 - 12. 30

 

 

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                               група                  час

05.08.2019 г.  (понеделник)         V                  11. 00 - 11. 40

05.08.2019 г.                              VI              11. 40 - 12. 20

05.08.2019 г.                                IV            12. 20 - 13. 00

 

 

 

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

дата                                група                  час

06.08.2019 г. (вторник)              ІI               10. 00 - 10. 50

06.08.2019 г.                                 I               10. 50 - 11. 40

06.08.2019 г.                                 ІII             11. 40 - 12. 30

 

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                               група                  час

07.08.2019 г.  (сряда)                  VI             10. 00 - 11. 00

07.08.2019 г.                                IV              11. 00 - 12. 00

07.08.2019 г.                                V               12. 00 - 13. 00

 

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

           дата                             група                   час

08.08.2019 г. (четвъртък)        І                10. 00 - 10. 50

08.08.2019 г.                                 ІII             10. 50 - 11. 40

08.08.2019 г.                                 ІI               11. 40 - 12. 30

 

 

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ ”

          дата                               група                  час

09.08.2019 г. (петък)                 IV             10. 00 - 11. 00

09.08.2019 г.                                 V              11. 00 - 12. 00

09.08.2019 г.                                 VI           12. 00 - 13. 00

 

 

Нов и модерен пазар ще изгражда община Момчилград

Нов и модерен пазар ще изгради община Момчилград на мястото на съществуващия, който е е строен преди близо 35 години. Старите полумасивни постройки ще бъдат заменени с нови, отговарящи на всички съвременни изисквания, заяви кметът на община Момчилград Сунай Хасан. Той допълни, че проектирането на новата придобивка на града е на финалната права и окончателният проект трябва да бъде готов до края на този месец. След това ще бъде изготвена количествено-стойностна сметка и ще се търси финансиране за строителството.

Новият пазар ще бъде разположен на площ от около 4 000 квадратни метра в района на автогарата.

В основната част на пазара ще бъде заета изградена метална конструкция, под чиято площ от около 1500 квадратни метра ще бъдат поместени сергии за продажба на открито на селскостопанска продукция. Ще има обособена зона и за промишлени стоки. В проекта са предвидени павилиони за хранителни стоки, плодове и зеленчуци, агроаптека, ветеринарна аптека, обекти за ремонт на  битова техника,за  сувенири и помещения за административна дейност по поддръжка и охрана на пазара. Пазарът ще включва и търговски обекти - месарници,   заведение за хранене, скара с места за сядане на открито и закрито , а на второ ниво ще бъда изградена кафе-сладкарница. На новия пазар няма да има проблем с паркирането, защото е предвидено пространство за прилежащи паркинги с места за около 100 автомобила на посетители и за търговско зареждане. Пейки, перголи, кошчета за смет, художествени елементи, осветителни тела и други елементи на градското обзавеждане ще допълват приятната атмосфера. Предвижда се и озеленяване с дървесни видове и храстова растителност.

Пазарът ще има разработена пътна инфраструктура за облекчен достъп.  Организацията на движението ще бъде съобразена с намиращата се в съседство автогара, която ще бъде отделена с подходяща ограда, осигуряваща безопасност на пътуващите. Изготвеният проект отговаря на всички изисквания за достъпна архитектурна среда.

"Момчилград от години се нуждае от нов и съвременен пазар. Той ще даде нова визия на града и ще отговори на изискванията на момчилградчани. Реализирането на идеята ни, което става с подкрепата на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, е част от политиката ни за нова визия на града и общината. Идеята  е чрез новия проект, пазарът да се превърне в притегателен център и да бъде посещаван не само в пазарния ден - вторник, а и в останалите дни от седмицата", заяви Сунай Хасан.

pazar1

pazar2

pazar3

Нов сондажен кладенец спасява от безводие 360 души

Нов сондажен кладенец спаси от безводие трите махали на момчилградското село Вряло, където живеят 360 души. Заради недостига на вода през последните години в населеното място имаше въведен режим. Причината е, че заради засушаването през последните години стария кладенец се е изчерпал напълно.За да разреши проблема с безводието община Момчилград извърши нов сондаж. Той е на 30 метра от стария и е на дълбочина 102 метра. Водата се черпи със сондажна помпа, а дебитът е 3 кубически метра на час и се събира в резервоар.

"Нямаше как да допуснем в 21 век цяло село да остане без водоснабдяване. Положихме усилия и въпреки, че в района на Вряло липсва голям водоизточник, успяхме да намерим решение на проблема. Стремежът ни е община Момчилград да се развива балансирано и не подценяваме дори най-малките населени места", заяви кметът на общината Сунай Хасан. Като пример той посочи допълнителни водоснабдявания за селата Татул и част от Багрянка, по които се работи.
"Решаваме проблеми, свързани с бита на хората, които във вътрешността на страната не съществуват. За някои хора, попаднали случайно в политиката, може да прозвучи странно, но нещата в община Момчилград се случват въпреки отпускарския сезон. Екипът ни има сериозно отношение към проблемите на хората и отсъствието в даден момент не означава, че нещата са оставени без контрол", коментира Сунай Хасан.

Община Момчилград започна изграждането на отводнителни съоръжения

Община Момчилград започна изграждането на нови отводнителни решетки на местата, където при по-обилни валежи се събира вода. Вече е изградена отводнителното съоръжение на пътя за село Равен в района на завод "Върбица".
То е дълго 7 метра. Конструкцията му е от стомано-бетон, а самата решетка е чугунена. При изграждането са изпълнени всички технически изисквания за пътно строителство и съоръжението може да понесе натоварванията при преминаването дори на по-тежки автомобили. 
Предстои да бъдат изградени нови улични отводнителни решетки в района на сградите на Горско стопанство и на Социално подпомагане, до моста крий общинската болница, както и на улица "Първа" в квартал "Мамулица".
"Изграждането на отводнителните съоръжения е част от превантивната дейност срещу евентуални наводнения, която общината извършва. С решетката край завод "Върбица" решаваме сериозен проблем, защото при по-обилен дъжд водата се стичаше на републиканския път Момчилград-Крумовград, създавайки предпоставки за аварийни ситуации и катастрофи", каза кметът на общината Сунай Хасан.

С концерт на Анелия завърши деветата международна среща на момчилградчани

Няколоко хиляди жители и гости на Момчилград пяха заедно с Анелия на централния площад в града. Концертът на популярната фолкдива беше последната проява от едноседмичната програма, посветена на деветата международна среща "Момчилград винаги в сърцето ми". Анелия буквално взриви насъбралото се множество с изпълненията си. Публиката пееше и танцуваше заедно с изпълнителката. Преди Анелия да излезе на сцената публиката се наслади на изпълненията на групата "Танца на вятъра", която представи танци на различни етноси.
Официални гости на празненството, което продължи почти 4 часа, бяха почетният гражданин на Момчилград и председател на сдружението на момчилградчани в Бурса Хасан Йозтюрк, Ердинч Хайрула, член на ЦОП на ДПС, евродепутатът Неджми Али, народните представители от ДПС Ерол Мехмед и Адлен Шефкет, бившият депутат Салиха Емин, областният лидер на партията Изет Шабан, председателите на общинските съвети на ДПС в Кърджали и Кирково Мюмюн Али и Ерджан Фърънджъ, Младежкият лидер на ДПС Байрям Байрям, кметът на община Кирково Шинаси Сюлейман, представители на изселнически организации.
"Благодаря, че за девети пореден път бяхме заедно в родния Момчилград. Нека си пожелаем още дълги години да се събираме,да ни предстоят много срещи, на които да си казваме отново, че където и да отидем, каквито и да бъдем, родният Момчилград е винаги в сърцата ни", заяви в приветствието си кметът на община Момчилград Сунай Хасан. Поздрави от трибуната отправиха евродепутатът Неджми Али и народният представител Ерол Мехмед. Пред присъстващите беше прочетен поздравителен адрес по повод момчилградските празници от президента на България Румен Радев. В община Момчилград са получени поздравления от общини в България и чужбина, синдикати, изселнически организации и други.
Осмата международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми" завърши с пищни фойерверки.

DSC 0030

DSC 0084

DSC 0107

DSC 0126

Сумист спечели народните борби в Момчилград

Сумист спечели титлата "баш" по време на традиционните народни борби, които са част от програмата, посветена на международната среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". Мерт Емин от Джебел успя да пребори двама шампиона по борба и заслужено грабна 40-килограмов овен. Наградата беше връчена от кмета на община Момчилград Сунай Хасан. 4-ма бяха претендентите за титлата. Борбата между мераклиите да станат "баш" продължиха над 3 часа. Схватките предизвикаха много емоции у публиката.
Около 30 борци се включиха в състезанието по борба, което се проведе преди народните борби. Състезатели от Кърджалийско и Хасковско се бориха в различни категории и по възрастови групи. Наградите бяха връчени от борци-ветерани, състезавали се за Момчилград.

DSC 0041

DSC 0043

DSC 0051

DSC 0054

DSC 0088

DSC 0101

DSC 0106

DSC 0112

DSC 0115

DSC 0116

DSC 0123

Децата на Момчилград пяха, танцуваха и играха с Пипи Дългото чорапче

Няколко часа продължи детския празник, който е част от програмата на международната среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". Забавленията за малчуганите започнаха в градския парк с вълшебна работилница, в която те показаха уменията си да творят. Община Момчилград беше осигурила за децата гипсови фигурки за оцветяване и боички. Много настроение предизвикаха и рисунките върху лица.
По-късно децата се забавляваха с Пипи Дългото чорапче. Два часа преминаха неусетно и с много настроение в песни, танци и игри на откритата сцена.

DSC 0008

DSC 0039

Връчиха плакет на майката на Наим Сюлейманоглу

Организацията на момчилградчани в Бурса връчи почетен плакет на майката на Наим Сюлейманоглу - Хатидже. Отличието връчиха председателят на организацията Хасан Йозтюрк и кметът на община Момчилград Сунай Хасан. Това се случи по време на традиционната вечеря, в която взеха участие около 200 настоящи и бивши жители на Момчилград. Официални гости бяха кметът на община Кърджали и заместник председател на ДПС Хасан Азис, евродепутатът Неджми Али и народният представител Ерол Мехмед. На вечерята присъстваха също и двама бивши кметове на община Момчилград - Ердинч Хайрула, който е и член на ЦОП на ДПС, и Акиф Акиф. Вечерята е част от проявите, съпътстващи международната среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми".
"Радостен съм, че момчилградчани отново се събрахме тук от всички краища на света", заяви в приветствието си Сунай Хасан. Той подчерта, че присъствието на двама негови предшественици в залата е показателно за приемствеността между кметовете в община Момчилград. Сунай Хасан отправи специални благодарности и към момчилградчани, живеещи в Бурса за това, че поддържат жива връзката с родния край. Кметът отправи поздрави и към изселниците то Момчилградско в Измир, които също поддържат добри отношения в родопската община. Кметът на Момчилград връчи на Хасан Юозтюрк за спомен от 9-ата международна среща картина, рисувана от момчилградчанката Сабрие Дениз. 
"Ние сме мостът между българския и турския народ", заяви Хасан Йозтюрк. Той допълни, че момчилградчани в Бурса ценят отношението на живеещите в родния край. Хасан Йозтюрк каза още, че културно-информационния център на момчилградчани в Бурса, който ще носи името на Наим Сюлейманоглу, е вече почти готов.
DSC 0072

Футболисти-ветерани играха с много хъс мач в Момчилград

С много емоции и спомени по отминали времена премина срещата, която играха футболисти ветерани на стадиона в Момчилград. На терена едни срещу други застанаха бивши футболисти от момчилградския ФК "Родопи" и отбор на ветерани от Бурса. Срещата беше част от програмата, посветена на международната среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". Футболистите, които са играли в различни периоди, вложиха много хъс в играта. Мачът завърши с резултат 3:3, а след последния съдийски сигнал участниците в играта се поздравиха сърдечно.

DSC 0006

DSC 0009

DSC 0015

DSC 0044

"Old School Band" свириха за почитателите на рока в Момчилград

Кърджалийската група "Old School Band" свири за почитателите на рока в Момчилград. Групата изнесе почти двучасов концерт на площада в центъра на родопския град. Проявата беше част от културната програма, посветена на деветата международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". Бандата майсторски изпълни голям брой световни рок хитове, както и популярни парчета на български групи.

Днес проявите, посветени на международната среща, продължават. Най–добрите играчи на тенис на маса демонстрират уменията си в спортна зала СКТМ „Родопи“. В 18.00 часа на стадион „Хасан Семерджи“ публиката ще гледа футбол, игран от ветерани.
В събота, когато е последния ден от международната среща на момчилградчани, е предвидено да има състезание по борба в градския парк „Нури Адалъ“ от 9.00 часа. От 10,30 часа пак в градския парк ще се проведе празник за децата, които ще се забавляват с Пипи Дългото чорапче и "Вълшебни работилници". Финалът на срещата ще бъде поставен същата вечер на централния градски площад. Фолклорна програма ще представи група „ТАНЦА НА ВЯТЪРА“, ще има приветствия от присъстващи официални гости. Вечерта ще завърши с концерт с участието на фолк – певицата Анелия.

Орхан Мурад потопи момчилградчани в света на баладите

Със спектакълът на театрално-музикален център - Кърджали "25 години с краля на баладите Орхан Мурад" беше открита официално международната среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". Тя се провежда за 9-и път и ще продължи до края на седмица. За да се включат в срещата в родопското градче се завръщат момчилградчани, живеещи на различни места по цял свят - Европа, Турция, САЩ.
"Какво по-хубаво от това да се срещнеш с близки и далечни роднини, приятели от детството, да споделиш радостите и мъките си. Именно това са хората, с които можеш да го направиш и то точно в Момчилград. Защото Момчилград не е просто родно място, Момчилград е дух, който всеки един от нас носи в себе си", заяви при откриването на срещата кметът на община Момчилград Сунай Хасан.
Спектакълът беше игран на лятната сцена в градския парк "Нури Адалъ". Много настроение предизвика с изпълненията си популярният певец и музикант Орхан Мурад. Той потопи публиката в свят на нежност и любов. Аплодисменти предизвикаха и изпълненията на останалите певци, участващи в спектакъла, както и хореографията, която ги съпътстваше.
Преди началото на спектакъла беше открита изложбата „Властелините на Родопите“ на фондация „По-диви Родопи“. По алеите на парка са разположени ефектни фотоси на дивата природа в едно от последните запазени девствени кътчета на Европа – Източните Родопи, сред които е и община Момчилград.
Тази вечер от 20 часа е поредната културна проява от програмата на международната среща "Момчилград винаги в сърцето ми". На сцената в градския парк любителите на рока ще могат да се насладят на изпълненията на кърджалийската група "Old School Band“.
В петък най–добрите играчи на тенис на маса ще могат да покажат умения от 09.00 часа в спортна зала СКТМ „Родопи“. В 18.00 часа на стадион „Хасан Семерджи“ публиката ще гледа футбол, игран от ветерани. 
DSC 0014
DSC 0017
DSC 0026
DSC 0033

Орхан Мурад ще пее за момчилградчани

Кралят на баладите Орхан Мурад ще пее за момчилградчани в сряда вечер от 20 часа на откритата сцена в градския парк. Концертът е част от програмата, посветена на 9-ата международна среща "Момчилград винаги в сърцето ми". Преди изпълненията на известния певец ще има две спортни прояви. В 9,30часа на стрелбището в село Прогрес сили ще премерят най-добрите в спортната стрелба. От 18 часа на спортната площадка на СКТМ "Родопи" ще има срещи по тенис на корт.

Детският празник се отлага заради лошите метеорологични условия

Детският празник, който е част от културната програма на 9-тата международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми", се отлага заради лошите метеорологични условия. За вторник в цялата област Кърджали е обявен оранжев код за обилни валежи. Празникът за децата на Момчилград ще се проведе в събота от 10,30 часа в парк "Нури Адалъ". Тогава най-малките жители и гости на града ще бъдат в компанията на Пипи Дългото чорапче и ще участват във вълшебни работилници.

Сунай Хасан даде старт на асфалтирането в Багрянка

Кметът на община Момчилград Сунай Хасан и заместникът му Алие Ибрахим дадоха старт на полагането на асфалт на една от основните улици в село Багрянка, която досега нямаше настилка. Около 3 километра улици ще бъдат рехабилитирани напълно през тази година на територията на общината. Половината от тях никога не са били асфалтирани. Рехабилитацията включва подмяна на основата и на асфалтовата настилка, поставяне на бордюри и изграждане на водостоци. Напълно обновени ще бъдат около 20 улици в Момчилград, Багрянка, Звездел, Върхари и Джелепско.
"Подобряването и подръжката на инфраструктурата в града и в останалите населени места на общината е сред основните приоритети за мен и екипа ми", заяви Сунай Хасан. Той допълни, че освен цялостното асфалтиране на улици през септември ще бъде извършено и изкърпване на улици на територияна на цялата община.

Спорт и музика ще съпътстват деветата международна среща на момчилградчани

Седмицата, в която ще премине станалата традиционна международна среща на момчилградчани „Момчилград винаги в сърцето ми“,  ще бъде съпроводена с интересни спортни и музикални събития. На 23 юли програмата стартира с турнир по дартс, а след това желаещи ще могат да покажат умения в играта на  билярд. На 24 юли момчилградчани могат да проследят турнира по окей, а по-късно на спортната площадка ще се играе тенис на корт. Вечерта  в парка „Нури Адалъ“ ще бъде интересна за децата. Там ще бъде представена изложбата „Властелините на Родопите“, децата ще бъдат „В компанията на Пипи дългото чорапче“, ще могат да участват в различните „Вълшебни работилници“.

На 25 юли на стрелбището в с. Прогрес ще могат да се видят най-добрите попадения на участниците в спортна стрелба. Отново ще има тенис на корт, а вечерта е предназначена  за любителите на лиричната музика, които ще могат да се насладят на баладите на Орхан Мурад. Четвъртък, 26 юли, ще привлече интереса на любителите на шаха и на спортния бридж. Играчите на шах ще могат да премерят сили от 16.30 часа в парк „Нури Адалъ“, а тези които залагат на спортния бридж в 17.00ч. трябва да  посетят читалище „Нов живот“. Вечерта на лятната сцена в градския парк почитателите на хубавата музика ще могат да чуят изпълненията на група „Old School Band“.

 На 27 юли най–добрите играчи на тенис на маса ще могат да покажат умения от 09.00 часа в спортна зала СКТМ „Родопи“. В 18.00ч. на стадион „Хасан Семерджи“ публиката ще гледа футбол, игран от ветерани. За  този петък е предвидена и традиционната среща на момчилградчани, която ще се състои от 20.00 часа в комплекс „Маказа“.

В последния ден от международната среща на момчилградчани е предвидено да има състезание по борба в градския парк „Нури Адалъ“от 9.00ч. Финалът на срещата ще бъде поставен същата вечер на централния градски площад. Фолклорна  програма ще представи  група  „ТАНЦА НА ВЯТЪРА“ще има приветствия от присъстващи официални гости. Вечерта ще завърши с концерт с участието на фолк – певицата Анелия.

ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА

IX-та международна среща на момчилградчани -2018 г. „МОМЧИЛГРАД ВИНАГИ В СЪРЦЕТО МИ !”

 

23.07.2018 г. - понеделник 

 

СПОРТЕН ТУРНИР ПО ДАРТС
Място: Кафе „Бибо“

Час: 11:30 часа

 

БИЛЯРД
Място: Кафе „Бибо“

Час: 13:00 часа

24.07.2018 г. - вторник 

ТУРНИР ПО ОКЕЙ
Място: Кафе „Орхи“ до автогарата

Час:  11:30 часа

ТЕНИС НА КОРТ
Място: Спортна площадка СКТМ „Родопи“

Час:  18:00 часа

ВЕЧЕР ЗА ДЕЦАТА НА МОМЧИЛГРАД

  • Изложба “Властелините на Родопите“
  • В компанията на ПИПИ дългото чорапче
  • Вълшебни работилници

Място: Градски парк „Нури Адалъ“

Час:  19:00 часа

25.07.2018 г. - сряда 

СПОРТНА СТРЕЛБА
Място: Стрелбището в с. Прогрес

Час:  09:30 часа

ТЕНИС НА КОРТ
Място: Спортна площадка СКТМ „Родопи“

Час:  18:00 часа

КОНЦЕРТ–СПЕКТАКЪЛ с краля на баладите ОРХАН МУРАД
Място: Градски парк „Нури Адалъ“ / Лятна сцена

Час:  20:00 часа

 

26.07.2018 г. - четвъртък 

 

ШАХ ЗА ЛЮБИТЕЛИ
Място: Градски парк „Нури Адалъ“

Час:  16:30 часа

СПОРТЕН  БРИДЖ
Място: Читалище „Нов живот“

Час:  17:00 часа

КОНЦЕРТна група „Old School Band

Място: Градски парк „Нури Адалъ“ / Лятна сцена

Час:  20:00 часа

27.07.2018 г. - петък 

ТЕНИС НА МАСА
Място: Спортна зала СКТМ „Родопи“

Час:  09:00 часа

ФУТБОЛ „ВЕТЕРАНИ“
Място: Стадион „Хасан Семерджи“

Час:  18:00 часа

ТРАДИЦИОННА ВЕЧЕРЯ НА МОМЧИЛГРАДЧАНИ

(с куверти за информация на тел. 0888070716) 
Място: Комплекс „Маказа“ 

Час:  20:00 часа

 

28.07.2018 г. - събота 

 

БОРБА
Място: Градски парк „Нури Адалъ“

Час:  09:00 часа

ЗАКЛЮЧИТЕЛЕН КОНЦЕРТ

 

ФОЛКЛОРНА ПРОГРАМА НА ГРУПА „ТАНЦА НА ВЯТЪРА“

ПРИВЕТСТВИЯ ОТ ОФИЦИАЛНИ ГОСТИ

МУЗИКАЛНА ПРОГРАМА С УЧАСТИЕТО НА ПОП-ФОЛК ПЕВИЦАТА АНЕЛИЯ

Място: Централен площад

Час:  19:30 часа

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Покана за заседание на Общинския съвет на 26 юли 2018 г.

На основание чл. 23, ал. 4, т. 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация 

СВИКВАМ:

 

          На 26. 07. 2018 г. /четвъртък/ от 10. 00 часа в залата на читалище „Нов Живот”, находяща се на ул. „Момчил войвода” №2, заседание на ОбС – Момчилград при следния  проект:

ДНЕВЕН РЕД:

 

  1. Отпускане на еднократна социална помощ на жител на община Момчилград .
  2. Участие в редовно заседание на ОС на „Асоциация по В и К – Кърджали”, определяне на мандат на представителя на община Момчилград, насрочено за 27.07.2018 г.
  3. Преименуване на ПК на Общински съвет – Момчилград във връзка със Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.
  4. Определяне на броя на групите и броя на децата и учениците в групите на детските градини и обслужващите звена на територията на община Момчилград за учебната 2018/2019 г.
  5. Даване на разрешение в училищата на територията на община Момчилград да се утвърдят паралелки, с брой на учениците по – малък от минималния брой съгласно Наредбата за финансирането на институциите в системата на предучилищното и училищното образование и определяне на допълнителни средства за обезпечаване на учебния процес извън определените по стандарти за съответната дейност за учебната 2018/2019 г.
  6. Предложение за определяне на защитените детски градини и защитените училища от община Момчилград през учебната 2018/2019 г.
  7. Предложение за определяне на средищните детски градини и училища от община Момчилград през учебната 2018/2019 г.
  8. Разрешение за изготвяне на ПУП- ПЗ за имот №000070, №022010, №000665, І022011 в земл. на с. Груево, ЕКАТТЕ 17988 и ПИ: №000252, №005011, №005013, №005015, №005016, разположени в земл. на гр. Момчилград, ЕКАТТЕ 48996, собственост на ДГФ, община Момчилград и на други физически лица, във връзка с промяна на предназначението на земята в земя за обект: „Находище за добив на подземни богатства – андезитобазалти „Чешилия”./вх. №220/24.11.2017 г./
  9. Актуализация на Програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост през 2018 г.
  10. Актуализация на Програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост през 2018 г, вземане на решение за разпореждане и одобряване на пазарна оценка.
  11. Промяна на предназначението на ПИ №32, кв. 11, целият с площ 1816 кв.м. по действащия ПУП на с. Пиявец, община Момчилград, ведно с построената в имота едноетажна масивна сграда –бивше училище със застроена площ 285 кв.м., при граници на ПИ №32: северозапад – мера, североизток – двор на старото училище, югоизток – път и югозапад – имот от КВС.
  12. Актуализация на Програмата за управление и разпореждане с поземлени имоти – общинска собственост в община Момчилград през 2018 г., вземане на решение за разпореждане и одобряване на пазарната му оценка.
  13. Определяне на маломерните имоти от ОПФ по землища на територията на община Момчилград и отдаването им под наем за стопанската 2018 – 2019 г.
  14. Информация по чл. 125 от ЗПФ за второто тримесечие на 2018 г.
  15. Приемане отчет за изпълнение на бюджета за 2017 г.
  16. Други
  17. Питания.

С уважение,

 

Юмер Юсеин,

Председател на ОбС– Момчилград

 

ЗАСЕДАНИЯ НА ПОСТОЯННИТЕ КОМИСИИ

НА ОбС – МОМЧИЛГРАД

24.07.2018 г. –ВТОРНИК

14.30 часа по т. 1, 15 от Проекто – дневния ред

  1. 1. ПК по Здравеопазване, социални дейности и закрила на детето.

15.00  часа по т. 2, 3, 8, 15 от Проекто – дневния ред

  1. 2. ПК по Законност, обществен ред и административно обслужване на населението

16.00 часа пот. 1, 2, 5, 6, 7, 10, 12, 13, 14, 15 от Проекто – дневния ред

  1. 3. ПК по Бюджет, финанси и икономика

25.07.2018 г. –СРЯДА

14.00 часа по т. 14, 15 от Проекто – дневния ред

  1. 1. ПК по Транспорт, промишленост, търговия, приватизация, следприватизационен контрол и енергетика

14.30 часа по т. 8, 11, 12, 13, 15 от Проекто – дневния ред

  1. 2. ПК по Селско стопанство, гори, води и екология

15.15часа по т. 4, 5, 6, 7, 15 отПроекто – дневния ред

  1. 3. ПК по Образование, спорт, култура, младежки дейности, вероизповедания, наименованиенаобекти с местнозначение и туризъм

16.00часа по т. 8, 9, 10, 11, 15 отПроекто – дневния ред

  1. 4. ПК по Териториално устройство, благоустрояване, строителство и общинска собственост

Забележка: Комисиите ще се проведат в залата на Община Момчилград или в стая №5 !

Актуализиран график за "Плувно лято 2018" /от 18 юли 2018 г./

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

 

дата                                        група                         час

18.07.2018 г. (сряда)                        І - ІІ                10. 00 - 11. 00

18.07.2018 г.                                       ІІІ а - ІІІ б     11. 00 - 12. 00

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                                        група                    час

18.07.2018 г.  (сряда)                          V а               12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                                                     група                               час

19.07.2018 г. (четвъртък)              ІV а – ІV б     10. 00 - 11. 00

19.07.2018 г.                                            V б             11. 00 - 12. 00

19.07.2018 г.                                      VІ а- VІ б      12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

дата                                      група                      час

20.07.2018 г. (петък)                           І - ІІ             10. 00 - 11. 00

20.07.2018 г.                          ІІІ а -ІІІ б       11. 00 - 12. 00

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                                                                група                                            час

20.07.2018 г. (петък)                                                                                           V а           12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                                                  група                     час

23.07.2018 г. (понеделник)                   V б              10. 00 - 11. 00

23.07.2018 г.                                     VІ а –VІ б        11. 00 - 12. 00

23.07.2018 г.                                      ІV а - ІV б       12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

дата                            група                               час

24.07.2018 г. (вторник)        ІІІ а - ІІІб       10. 00 - 11. 00

24.07.2018 г.                              І – ІІ            11. 00 - 12. 00

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                            група                   час

24.07.2018 г. (вторник)        V а                  12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                          група          час

25.07.2018 г. (сряда)            ІV а     10. 00 - 11. 00

25.07.2018 г.                           VІ а    11. 00 - 12. 00

25.07.2018 г.                          V б     12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

дата                               група                       час

26.07.2018 г. (четвъртък)   ІІІ а -ІІІ б       10. 00 - 11. 00

26.07.2018 г.                              І -   ІІ           11. 00 - 12. 00

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                                   група          час

26.07.2018 г. (четвъртък)  V а                 12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                          група                      час

27.07.2018 г. (петък)                        V б                  10. 00 - 11. 00

27.07.2018 г.                          VІ а - VІ б      11. 00 - 12. 00

27.07.2018 г.                          ІV а - ІV б        12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

дата                                  група                          час

30.07.2018 г. (понеделник)               І - ІІ           10. 00 - 11. 00

30.07.2018 г.                                  ІІІ а - ІІІ б      11. 00 - 12. 00

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                                                               група                                             час

30.07.2018 г. (понеделник)                                        V а                                      12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                                 група                     час

31.07.2018 г. (вторник)       ІV а - ІVб       10. 00 - 11. 00

31.07.2018 г.                           VІ а-VІ б       11. 00 - 12. 00

31.07.2018 г.                              V б                12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

дата                          група                      час

01.08.2018 г. (сряда)                 І - ІІ             10. 00 - 11. 00

01.08.2018 г.                           ІІІ а- ІІІ б      11. 00 - 12. 00

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                                                                група                                            час

01.08.2018 г. (сряда)                                                Vа                                       12. 00 - 13. 00

 

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                               група                час

02.08.2018 г. (четвъртък)   VІ а - ІVб       10. 00 - 11. 00

02.08.2018 г.                              V б              11. 00 - 12. 00

02.08.2018 г.                          ІV а –І V б       12. 00 - 13. 00

 

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

дата                                          група                  час

03.08.2018 г. (петък)                        ІІІ а- ІІІб        10. 00 - 11. 00

03.08.2018 г.                              І – ІІ                        11. 00 - 12. 00

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                              група                 час

03.08.2018 г. (петък)                       V а                  12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                          група             час

06.08.2018 г. (понеделник)       V б              10. 00 - 11. 00

06.08.2018 г.                          ІV а - ІV б      11. 00 - 12. 00

06.08.2018 г.                          VІ а - VІ б      12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

дата                         група                   час

07.08.2018 г. (вторник)        ІІІ а- ІІІ б       10. 00 -11. 00

07.08.2018 г.                            І-ІІ                 11. 00 -12. 00

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                         група           час

07.08.2018 г. (вторник)         V а      12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                                   група                         час

08.08.2018 г. (сряда)            VІ а - VІ б      10. 00 - 11. 00

08.08.2018 г.                                  V б          11. 00 - 12. 00

08.08.2018 г.                          ІVа - ІV б        12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

дата                           група                            час

09.08.2018 г. (четвъртък)         ІІІ а - ІІІ б                   10. 00 - 11. 00

09.08.2018 г.                                    

І - ІІ           11. 00 - 12. 00

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                             група             час

09.08.2018 г. (четвъртък)     V а                  12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                                   група                         час

10.08.2018 г. (петък)                       VІ а - VІ б      10. 00 - 11. 00

10.08.2018 г.                                  V б          11. 00 - 12. 00

10.08.2018 г.                          ІVа - ІV б        12. 00 - 13. 00

Анелия ще пее на международната среща на момчилградчани

Една от най-обичаните български попфолк изпълнителки - Анелия, ще пее за участниците в международната среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". Традиционната инициатива, която се провежда за 9-и път, тази година ще бъде в дните между 23 и 28 юли. Очаква се в родопския град да пристигнат момчилградчани от различни краища на България, Европа, Турция и цял свят. 
Анелия ще пее за жителите и гостите на Момчилград на 28 юли на площада в центъра на града.

В неделя вечер ще се пръска срещу комари

На 15 юли /неделя/ 2018 година фирма „Бовлад” ще извърши пръскане срещу комари с препарата „Биотек” на територията на гр. Момчилград в периода от 21:30 часа до полунощ. От фирмата съветват гражданите по това време да не излизат на открито и да затварят прозорците на домовете си.

Препаратът не представлява опасност за живота и здравето на хората и животните.

Препаратът срещу насекоми е аерозолен и ще се разнесе до половин час след пръскането.

Община Момчилград

Нов график за „Плувно лято - 2018” от 16.07.2018 г. (понеделник)

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

дата                                                              група                                              час

16.07.2018 г. (понеделник)                                        ІІ                                         10. 00 - 10. 00

16.07.2018 г.                                                              ІІІ б                                     11. 00 - 12. 00

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                                                               група                                             час

16.07.2018 г. (понеделник)                                       ІV б                                   12. 30 - 13. 30

16.07.2018 г.                                                               V б                                    13. 30 - 14. 30

16.07.2018 г.                                                              VІ б                                      14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

дата                                                              група                                              час

17.07.2018 г. (вторник)                                            І                                          10. 00 - 11. 00

17.07.2018 г.                                                              ІІІ а                                     11. 00 - 12. 00

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                                                                група                                            час

17.07.2018 г. (вторник)                                            ІV а                                     12. 30 - 13. 30

17.07.2018 г.                                                              V а                                      13. 30 - 14. 30

17.07.2018 г.                                                              VІ а                                      14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

 

дата                                                              група                                             час

18.07.2018 г. (сряда)                                                ІІ                                         10. 00 - 11. 00

18.07.2018 г.                                                              ІІІ б                                     11. 00 - 12. 00

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                                                                група                                            час

18.07.2018 г.(сряда)                                                  VІ б                                    12. 30 - 13. 30

18.07.2018 г.                                                               V б                                     13. 30 - 14. 30

18.07.2018 г.                                                               ІV б                                     14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

дата                                                              група                                              час

19.07.2018 г. (четвъртък)                                       І                                          10. 00 - 11. 00

19.07.2018 г.                                                              ІІІ а                                     11. 00 - 12. 00

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                                                               група                                             час

19.07.2018 г. (четвъртък)                                      ІV а                                     12. 30 - 13. 30

19.07.2018 г.                                                               V а                                     13. 30 - 14. 30

19.07.2018 г.                                                              VІ а                                    14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

дата                                                              група                                              час

20.07.2018 г. (петък)                                                                                            ІІ 10. 00 - 11. 00

20.07.2018 г.                                                              ІІІ б                                     11. 00 - 12. 00

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                                                                група                                            час

20.07.2018 г. (петък)                                                                                           ІV б         12. 30 - 13. 30

20.07.2018 г.                                                               V б                                     13. 30 - 14. 30

20.07.2018 г.                                                              VІ б                                     14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

дата                                                               група                                             час

23.07.2018 г. (понеделник)                                       ІІІ а                                     10. 00 - 11. 00

23.07.2018 г.                                                               І                                          11. 00 - 12. 00

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                                                              група                                              час

23.07.2018 г. (понеделник)                                       V а                                      12. 30 - 13. 30

23.07.2018 г.                                                              VІ а                                     13. 30 - 14. 30

23.07.2018 г.                                                              ІV а                                     14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

дата                                                              група                                              час

24.07.2018 г. (вторник)                                            ІІІ б                                    10. 00 - 11. 00

24.07.2018 г.                                                               ІІ                                        11. 00 - 12. 00

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                                                              група                                              час

24.07.2018 г. (вторник)                                            V б                                      12. 30 - 13. 30

24.07.2018 г.                                                              VІ б                                     13. 30 - 14. 30

24.07.2018 г.                                                              ІV б                                     14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

дата                                                               група                                             час

25.07.2018 г. (сряда)                                                 ІІІ а                                     10. 00 - 11. 00

25.07.2018 г.                                                               І                                          11. 00 - 12. 00

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                                                               група                                             час

25.07.2018 г. (сряда)                                                ІV а                                     12. 30 - 13. 30

25.07.2018 г.                                                              VІ а                                     13. 30 - 14. 30

25.07.2018 г.                                                              V а                                      14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

дата                                                              група                                              час

26.07.2018 г. (четвъртък)                                       ІІІ б                                    10. 00 - 11. 00

26.07.2018 г.                                                               ІІ                                        11. 00 - 12. 00

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                                                                група                                            час

26.07.2018 г. (четвъртък)                                      ІV б                                    12. 30 - 13. 30

26.07.2018 г.                                                              VІ б                                     13. 30 - 14. 30

26.07.2018 г.                                                              V б                                     14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

дата                                                              група                                              час

27.07.2018 г. (петък)                                                                                            ІІІ а         10. 00 - 11. 00

27.07.2018 г.                                                                І                                         11. 00 - 12. 00

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                                                              група                                              час

27.07.2018 г. (петък)                                                                                            V а           12. 30 - 13. 30

27.07.2018 г.                                                              VІ а                                     13. 30 - 14. 30

27.07.2018 г.                                                              ІV а                                     14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

дата                                                               група                                             час

30.07.2018 г. (понеделник)                                       ІІ                                         10. 00 - 11. 00

30.07.2018 г.                                                              ІІІ б                                     11. 00 - 12. 00

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                                                               група                                             час

30.07.2018 г. (понеделник)                                        V б                                      12. 30 - 13. 30

30.07.2018 г.                                                              VІ б                                     13. 30 - 14. 30

30.07.2018 г.                                                              ІV б                                     14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

дата                                                              група                                              час

31.07.2018 г. (вторник)                                            І                                          10. 00 - 11. 00

31.07.2018 г.                                                              ІІІ а                                     11. 00 - 12. 00

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                                                               група                                             час

31.07.2018 г. (вторник)                                           ІV а                                     12. 30 - 13. 30

31.07.2018 г.                                                              VІ а                                     13. 30 - 14. 30

31.07.2018 г.                                                              V а                                      14. 30 - 15. 50

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

дата                                                              група                                              час

01.08.2018 г. (сряда)                                                 ІІ                                         10. 00 - 11. 00

01.08.2018 г.                                                              ІІІ б                                     11. 00 - 12. 00

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                                                                група                                            час

01.08.2018 г. (сряда)                                                ІV б                                    12. 30 - 13. 30

01.08.2018 г.                                                              VІ б                                     13. 30 - 14. 30

01.08.2018 г.                                                              V б                                      14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

дата                                                               група                                             час

02.08.2018 г. (четвъртък)                                       І                                          10. 00 - 11. 00

02.08.2018 г.                                                              ІІІ а                                     11. 00 - 12. 00

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                                                                група                                            час

02.08.2018 г. (четвъртък)                                       VІ а                                     12. 30 - 13. 30

02.08.2018 г.                                                               V а                                     13. 30 - 14. 30

02.08.2018 г.                                                              ІV а                                     14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

 

дата                                                              група                                              час

03.08.2018 г. (петък)                                                                                            ІІ 10. 00 - 11. 00

03.08.2018 г.                                                              ІІІ б                                     11. 00 - 12. 00

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                                                                група                                            час

03.08.2018 г. (петък)                                                                                            VІ б         12. 30 - 13. 30

03.08.2018 г.                                                               V б                                     13. 30 - 14. 30

03.08.2018 г.                                                              ІV б                                     14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

дата                                                               група                                             час

06.08.2018 г. (понеделник)                                        ІІІ а                                     10. 00 - 11. 00

06.08.2018 г.                                                               І                                          11. 00 - 12. 00

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                                                                група                                            час

06.08.2018 г. (понеделник)                                       V а                                      12. 30 - 13. 30

06.08.2018 г.                                                              ІV а                                     13. 30 - 14. 30

06.08.2018 г.                                                              VІ а                                     14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

дата                                                              група                                              час

07.08.2018 г. (вторник)                                            ІІІ б                                    10. 00 - 10. 00

07.08.2018 г.                                                                ІІ                                       11. 00 - 12. 00

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                                                               група                                             час

07.08.2018 г. (вторник)                                           V б                                      12. 30 - 13. 30

07.08.2018 г.                                                              ІV б                                     13. 30 - 14. 30

07.08.2018 г.                                                              VІ б                                     14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

дата                                                              група                                              час

08.08.2018 г. (сряда)                                                 ІІІ а                                     10. 00 -11. 00

08.08.2018 г.                                                               І                                          11. 00 -12. 00

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                                                               група                                             час

08.08.2018 г. (сряда)                                                VІ а                                     12. 30 - 13. 30

08.08.2018 г.                                                               V а                                     13. 30 - 14. 30

08.08.2018 г.                                                              ІV а                                    14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

дата                                                               група                                             час

09.08.2018 г. (четвъртък)                                       ІІІ б                                    10. 00 - 11. 00

09.08.2018 г.                                                               ІІ                                        11. 00 - 12. 00

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                                                                група                                            час

09.08.2018 г. (четвъртък)                                       VІ б                                    12. 30 - 13. 30

09.08.2018 г.                                                               V б                                     13. 30 - 14. 30

09.08.2018 г.                                                              ІV б                                     14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

дата                                                               група                                             час

10.08.2018 г. (петък)                                                                                            ІІІ а         10. 00 - 11. 00

10.08.2018 г.                                                               І                                          11. 00 - 12. 00

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

дата                                                               група                                             час

10.08.2018 г. (петък)                                                                                           V а           12. 30 - 13. 30

10.08.2018 г.                                                              ІV а                                     13. 30 - 14. 30

10.08.2018 г.                                                              VІ а                                     14. 30 - 15. 30

Стартира "Плувно лято 2018" в Момчилград

С торта, безплатен сладолед и много настроение в Момчилград беше даден старта на "Плувно лято 2018". Около 120 деца на възраст от 6 до 11 години ще се научат да плуват по време на курса, който ще продължи един месец. Заниманията провеждат в басейните "Дамбалъ" и "Долче вита" от инструктура Янко Станков, а младите плувци са разпределени в няколко групи по възраст. Докато се провеждат занятия на място присъства медицинско лице.
"Убеден съм, че вие най-младите момчилградчани имате потенциала на бъдещи шампиони. Ето защо ние по-възрастните сме длъжни да ви предоставим условия да развиете талантите си", заяви при откриването на "Плувно люто 2018" кметът на общината Сунай Хасан. Той подчерта, че развитието на масовия спорт е сред приоритерите в програмата за управление на община Момчилград.
След официалната част беше разрязана торта, поръчана от общинската управа специално за случая. Собствениците на двата басейна пък бяха осигурили безплатен сладолед за малчуганите.

DSC 0018

DSC 0021

DSC 0007

DSC 0002

 

Плувно лято стартира на 9 юли на басейн "Дамбалъ" /График/

„Плувно лято – 2018”, което се организирано от МКБППМН при община Момчилград, ще стартира на 09 юли 2018 година от 10.00 часа в басейн „Дамбалъ” (на Хижата).

В същия ден ще започнат и самите занятия. Тренировките на групи Vа и ІVа се бъдат заедно от 11.00 часа. При останалите групи занятията ще се извършват по график.

ГРАФИК:

6-ГОДИШНИ –  І   ГРУПА

7-ГОДИШНИ – ІІ   ГРУПА

8-ГОДИШНИ – ІІІ „а”,  ІІІ„б”  ГРУПА

9-ГОДИШНИ – ІV „а”,  ІV „б”  ГРУПА

10-ГОДИШНИ – V „а”,  V „б”  ГРУПА

11-ГОДИШНИ – VІ „а”, VІ„б”  ГРУПА

 

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

 дата                                                              група                                            час

09.07. 2018 г. (понеделник)                                      V а                                      10. 00 - 11. 00

09.07.2018 г.                                                              ІV а                                     11. 00 - 12. 00

09.07.2018 г.                                                             VІ а                                     12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

 дата                                                              група                                            час

09.07. 2018 г. (понеделник)                                       І                                          13. 30 - 14. 30

09.07.2018 г.                                                              ІІІ а                                     14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

 дата                                                              група                                            час

10.07.2018 г. (вторник)                                           V б                                      10. 00 - 11. 00

10.07.2018 г.                                                              ІV б                                     11. 00 - 12. 00

10.07.2018 г.                                                             VІ б                                    12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

 дата                                                              група                                            час

10.07. 2018 г.(вторник)                                           ІІ                                         13. 30 - 14. 30

10.07.2018 г.                                                              ІІІ б                                     14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

 дата                                                              група                                            час

11.07.2018 г. (сряда)                                                VІ а                                     10. 00 - 11. 00

11.07.2018 г.                                                              V а                                       11. 00 - 12. 00

11.07.2018 г.                                                             ІV а                                     12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

 дата                                                             група                                             час

11.07.2018 г. (сряда)                                                 І                                          13. 30 - 14. 30

11.07.2018 г.                                                              ІІІ а                                     14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

 дата                                                               група                                           час

12.07.2018 г. (четвъртък)                                       VІ б                                     10. 00 - 11. 00

12.07.2018 г.                                                              V б                                      11. 00 - 12. 00

12.07.2018 г.                                                             ІV б                                    12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

 дата                                                              група                                            час

12.07.2018 г. (четвъртък)                                       ІІ                                         13. 30 - 14. 30

12.07.2018 г.                                                              ІІІ б                                     14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

 дата                                                              група                                            час

13.07.2018 г. (петък)                                                V а                                      10. 00 - 11. 00

13.07.2018 г.                                                              ІV а                                     11. 00 - 12. 00

13.07.2018 г.                                                             VІ а                                     12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

 дата                                                             група                                             час

13.07.2018 г. (петък)                                                І                                          13. 30 -14. 30

13.07.2018 г.                                                              ІІІ а                                     14. 30 -15. 30

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

 дата                                                              група                                            час

16.07.2018 г. (понеделник)                                       ІV б                                     10. 00 - 11. 00

16.07.2018 г.                                                              V б                                      11. 00 - 12. 00

16.07.2018 г.                                                             VІ б                                    12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

 

дата                                                             група                                             час

16.07.2018 г. (понеделник)                                        ІІ                                         13. 30 - 14. 30

16.07.2018 г.                                                              ІІІ б                                     14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

 дата                                                               група                                           час

17.07.2018 г. (вторник)                                            ІV а                                     10. 00 - 11. 00

17.07.2018 г.                                                              V а                                       11. 00 - 12. 00

17.07.2018 г.                                                             VІ а                                     12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

 дата                                                             група                                             час

17.07.2018 г. (вторник)                                            І                                          13. 30 - 14. 30

17.07.2018 г.                                                              ІІІ а                                     14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

 дата                                                               група                                           час

18.07.2018 г.(сряда)                                                  VІ б                                     10. 00 - 11. 00

18.07.2018 г.                                                               V б                                     11. 00 - 12. 00

18.07.2018 г.                                                             ІV б                                    12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

 дата                                                              група                                            час

18.07.2018 г. (сряда)                                                ІІ                                         13. 30 - 14. 30

18.07.2018 г.                                                              ІІІ б                                     14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

 дата                                                              група                                            час

19.07.2018 г. (четвъртък)                                      ІV а                                     10. 00 - 11. 00

19.07.2018 г.                                                               V а                                      11. 00 - 12. 00

19.07.2018 г.                                                             VІ а                                     12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

 дата                                                             група                                             час

19.07.2018 г. (четвъртък)                                       І                                          13. 30 - 14. 30

19.07.2018 г.                                                              ІІІ а                                     14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

 дата                                                               група                                           час

20.07.2018 г. (петък)                                                ІV б                                     10. 00 - 11. 00

20.07.2018 г.                                                               V б                                     11. 00 - 12. 00

20.07.2018 г.                                                             VІ б                                    12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

 дата                                                             група                                             час

20.07.2018 г. (петък)                                                ІІ                                         13. 30 - 14. 30

20.07.2018 г.                                                              ІІІ б                                     14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

 дата                                                             група                                             час

23.07.2018 г. (понеделник)                                       V а                                      10. 00 - 11. 00

23.07.2018 г.                                                              VІ а                                     11. 00 - 12. 00

23.07.2018 г.                                                             ІV а                                     12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

 дата                                                              група                                            час

23.07.2018 г. (понеделник)                                       І                                          13. 30 - 14. 30

23.07.2018 г.                                                              ІІІ а                                     14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

 дата                                                             група                                             час

24.07.2018 г. (вторник)                                            V б                                      10. 00 - 11. 00

24.07.2018 г.                                                              VІ б                                     11. 00 - 12. 00

24.07.2018 г.                                                             ІV б                                    12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

 дата                                                             група                                             час

24.07.2018 г. (вторник)                                            ІІ                                         13. 30 - 14. 30

24.07.2018 г.                                                              ІІІ б                                     14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

 дата                                                              група                                            час

25.07.2018 г. (сряда)                                                ІV а                                     10. 00 - 11. 00

25.07.2018 г.                                                              VІ а                                     11. 00 - 12. 00

25.07.2018 г.                                                             V а                                      12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

 дата                                                              група                                            час

25.07.2018 г. (сряда)                                                 І                                          13. 30 - 14. 30

25.07.2018 г.                                                              ІІІ а                                     14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

 дата                                                               група                                           час

26.07.2018 г. (четвъртък)                                      ІV б                                     10. 00 - 11. 00

26.07.2018 г.                                                              VІ б                                     11. 00 - 12. 00

26.07.2018 г.                                                             V б                                      12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

 дата                                                             група                                             час

26.07.2018 г. (четвъртък)                                       ІІ                                         13. 30 - 14. 30

26.07.2018 г.                                                              ІІІ б                                     14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

 дата                                                             група                                             час

27.07.2018 г. (петък)                                                V а                                      10. 00 - 11. 00

27.07.2018 г.                                                              VІ а                                     11. 00 - 12. 00

27.07.2018 г.                                                             ІV а                                     12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

 дата                                                             група                                             час

27.07.2018 г. (петък)                                                І                                          13. 30 - 14. 30

27.07.2018 г.                                                              ІІІ а                                     14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

 дата                                                              група                                            час

30.07.2018 г. (понеделник)                                        V б                                      10. 00 - 11. 00

30.07.2018 г.                                                              VІ б                                     11. 00 - 12. 00

30.07.2018 г.                                                             ІV б                                    12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

 дата                                                              група                                            час

30.07.2018 г. (понеделник)                                       ІІ                                         13. 30 - 14. 30

30.07.2018 г.                                                              ІІІ б                                     14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

 дата                                                              група                                            час

31.07.2018 г. (вторник)                                           ІV а                                     10. 00 - 11. 00

31.07.2018 г.                                                              VІ а                                     11. 00 - 12. 00

31.07.2018 г.                                                             V а                                      12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

 дата                                                             група                                             час

31.07.2018 г. (вторник)                                            І                                          13. 30 - 14. 30

31.07.2018 г.                                                              ІІІ а                                     14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

 дата                                                               група                                           час

01.08.2018 г. (сряда)                                                ІV б                                     10. 00 - 11. 00

01.08.2018 г.                                                              VІ б                                     11. 00 - 12. 00

01.08.2018 г.                                                             V б                                      12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

 дата                                                             група                                             час

01.08.2018 г. (сряда)                                                 ІІ                                         13. 30 - 14. 30

01.08.2018 г.                                                              ІІІ б                                     14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

 дата                                                               група                                           час

02.08.2018 г. (четвъртък)                                       VІ а                                     10. 00 - 11. 00

02.08.2018 г.                                                               V а                                      11. 00 - 12. 00

02.08.2018 г.                                                             ІV а                                     12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

 дата                                                               група                                            час

02.08.2018 г. (четвъртък)                                       І                                          13. 30 - 14. 30

02.08.2018 г.                                                              ІІІ а                                     14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

 дата                                                               група                                           час

03.08.2018 г. (петък)                                                VІ б                                     10. 00 - 11. 00

03.08.2018 г.                                                               V б                                     11. 00 - 12. 00

03.08.2018 г.                                                             ІV б                                    12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

 дата                                                             група                                             час

03.08.2018 г. (петък)                                                ІІ                                         13. 30 - 14. 30

03.08.2018 г.                                                              ІІІ б                                     14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

 дата                                                               група                                           час

06.08.2018 г. (понеделник)                                       V а                                      10. 00 - 11. 00

06.08.2018 г.                                                              ІV а                                     11. 00 - 12. 00

06.07.2018 г.                                                             VІ а                                     12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

 дата                                                              група                                            час

06.08.2018 г. (понеделник)                                        І                                          13. 30 - 14. 30

06.08.2018 г.                                                              ІІІ а                                     14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

 дата                                                              група                                            час

07.08.2018 г. (вторник)                                           V б                                      10. 00 - 11. 00

07.08.2018 г.                                                              ІV б                                     11. 00 - 12. 00

07.07.2018 г.                                                             VІ б                                    12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

 дата                                                             група                                             час

07.08.2018 г. (вторник)                                            ІІ                                         13. 30 - 14. 30

07.08.2018 г.                                                              ІІІ б                                     14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

 дата                                                              група                                            час

08.08.2018 г. (сряда)                                                VІ а                                     10. 00 - 11. 00

08.08.2018 г.                                                               V а                                      11. 00 - 12. 00

08.07.2018 г.                                                             ІV а                                    12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

 дата                                                             група                                             час

08.08.2018 г. (сряда)                                                 І                                          13. 30 -14. 30

08.08.2018 г.                                                              ІІІ а                                     14. 30 -15. 30

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

 дата                                                               група                                           час

09.08.2018 г. (четвъртък)                                       VІ б                                     10. 00 - 11. 00

09.08.2018 г.                                                               V б                                     11. 00 - 12. 00

09.08.2018 г.                                                             ІV б                                    12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

 дата                                                              група                                            час

09.09.2018 г. (четвъртък)                                       ІІ                                         13. 30 - 14. 30

09.09.2018 г.                                                              ІІІ б                                     14. 30 - 15. 30

БАСЕЙН „ДАМБАЛЪ”

 дата                                                              група                                            час

10.08.2018 г. (петък)                                                V а                                      10. 00 - 11. 00

10.08.2018 г.                                                              ІV а                                     11. 00 - 12. 00

10.08.2018 г.                                                             VІ а                                     12. 00 - 13. 00

БАСЕЙН „ДОЛЧЕ ВИТА”

 дата                                                              група                                            час

10.08.2018 г. (петък)                                                І                                          13. 30 - 14. 30

10.08.2018 г.                                                              ІІІ а                                     14. 30 -15. 30

Регионалният министър обеща на Сунай Хасан ремонт на пътя Момчилград-Нановица

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков обеща да бъде ремонтиран пътя Момчилград-Нановица. Това стана по време на церемония по старта на основната рехабилитация на пътя Момчилград-Ивайловград. На нея по покана на АПИ присъства и кметът на община Момчилград Сунай Хасан. Той разговаря с Николай Нанков и постави въпроса за лошото състояние на 17-километровия участък от републиканската пътна мрежа, водещ до село Нановица. Регионалният министър обеща да бъдат извършени спешни кърпежи на пътната настилка.

Показа за заседание на Общинския съвет на 4 август 2017 г.

На основание чл. 23, ал. 4, т. 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация 

СВИКВАМ:

          На 04. 08. 2017 г. /петък/ от 10. 00 часа в залата на читалище „Нов Живот”, находяща се на ул. „Момчил войвода” №2, заседание на ОбС – Момчилград при следния  проект:

                

ДНЕВЕН РЕД:

 

  1. Определяне на броя на групите и броя на децата и учениците в групите на детските градини и обслужващите звена на територията на община Момчилград за учебната 2017/2018 г.

            2.. Даване на разрешение в училищата на територията на община Момчилград да се утвърдят паралелки, с брой на учениците по – малък от минималния брой съгласно Наредба №7/29.12. 2000 г и определяне на допълнителни средства за обезпечаване на учебния процес извън определените по ЕРС за съответната дейност за учебната 20117/2018 г

  1. Преобразуване на Детска градина „Букет”, с. Равен във филиал на Детска градина „Щастливо детство”, гр. Момчилград.
  2. Предложение за определяне на средищните детски градини и училища от община Момчилград през учебната 2017/2018 г.
  3. Предложение за определяне на защитените детски градини и защитените училища от община Момчилград през учебната 2017/2018 г.
  4. Даване на съгласие за изпълнение на проект „Политики за подобряване достъпа до здравно обслужване в отдалечени райони”, акроним „Здрава община” по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-А Гърция – България 2014-2020 г.
  5. Промяна на предназначението на УПИ ІІ, кв. 3 по действащия ПУП на с. Загорско, община Момчилград, целият с площ от 5000 кв. м., ведно с построената в имота двуетажна масивна сграда – бивше училище със застроена площ от 186 кв. м. и разгъната застроена площ от 372 кв. м., при граници на УПИ: УПИ ІІІ за детска градина, частен поземлен имот, УПИ І за кметство и улица – обекти на образованието. 
  6. Обявяване на недвижим имот от публична в частна общинска собственост
  7. Учредяване право на строеж – пристройка за стълбище към двуетажна жилищна сграда в УПИ V647 , кв. 38 по действащия ПУП на Момчилград.
  8. Учредяване вещно право на ползване върху земя по чл. 19 от ЗСПЗЗ, както и определяне условията, редът и обезщетението на ползване на земята.
  9. Актуализация на Програмата за управление и разпореждане с имоти  общинска собственост в община Момчилград през 2017 г.
  10. Актуализация на Програма за управление и разпореждане с поземлени имоти общинска собственост в община Момчилград.
  11. Определяне на маломерни имоти от ОПФ по землища на територията на община Момчилград и отдаването им под наем за стопанската 2017/2018 г.
  12. Предложени за предоставяне на ЗЗ по реда на §27, ал. 1 от ПЗР на ЗИДЗСПЗЗ от ОПФ с признато право на възстановяване във възстановими граници с решение по чл. 18ж, ал. 1 от Общинска служба по Земеделие.
  13. Даване на предварително съгласие за определяне на трасе на обект „Пътна връзка на с. Птичар с път Е-85(І-5) Кърджали – Подкова на км. 364+500 (стар км. 357+500) в землище на с. Рогозари, общ. Джебел, област Кърджали” през ПИ – публична общинска собственост.
  14. Разрешение за изготвяне на ПУП – ПЗ и съответните схеми на техническата инфраструктура за ПИ №017003 в м. „Дюзенрик”, землище на гр. Момчилград, община Момчилград, ЕКАТТЕ 48996 собственост на Георги Петров Митев и Пламен Илиев Мароков, във връзка с промяна предназначението на имота от ЗЗ – нива четвърта категория в имот за неземеделски нужди и отреждането му за „Търговия и услуги”.
  15. Разрешение за изготвяне на ПУП – ПЗ за имота №000319 землище на гр. Момчилград, ЕКАТТЕ 48996, община Момчилград, собственост на ДГФ, с начин на трайно ползване горско стопанска територия, във връзка с промяна предназначението на земята в „Озеленена територия” – Оз с отреждане „За гробищен парк”.
  16. Одобряване на ПУП – ПП в землище Джелепско с ЕКАТТЕ 20755, землище Кос с ЕКАТТЕ 38697, землище с Лале с ЕКАТТЕ 43102 и землище с. Неофит Бозвелиево с ЕКАТТЕ 51473, община Момчилград, във връзка с промяна на предназначението на имотите от ЗЗ в имоти за неземеделски нужди и изграждане на обект: „Допълнително водоснабдяване на с. Кос и с. Лале, община Момчилград”.
  17. Одобряване на ПУП – ПП за елементите на техническата инфраструктура за подземно електро – захранващо кабелно трасе от ТП „Груево 2” и Водопроводно захранванедо ПИ 010032 в землище на с. Груево, „Бюк кая”, ЕКАТТЕ 17988, община Момчилград, обл. Кърджали, собственост на Бирджан Мюмюн Емин
  18. Отчет за командировъчните пари на Кмета на общината и на Председателя на общинския съвет за първото полугодие на 2017 г.
  19. Информация по чл. 125 от Закона за публичните финанси за второто тримесечие на 2017 г.
  20. Отчет за касовото изпълнение на бюджета за първото полугодие на 2017.     
  21. Други.
  22. Питания

              

С уважение,

 

Юмер Юсеин,

Председател на ОбС – Момчилград

 

 

ЗАСЕДАНИЯ НА ПОСТОЯННИТЕ КОМИСИИ

НА ОбС – МОМЧИЛГРАД

 

  1. 08. 2017 г. – ВТОРНИК

  1. 14.00 часа по т. 1, 2, 3, 4, 5, 22 от Проекто - дневния ред

1.ПК по Образование, спорт, култура, младежки дейности,  вероизповедания,  наименование на обекти с местно значение и туризъм

  1. 15.00 часа по т. 10,13, 14, 15, и т. 22 от Проекто - дневния ред
  2. 2. ПК по Селско стопанство, гори, води и екология

  1. 02.08. 2017 г. –СРЯДА
  2. 15.00 часа по т. 6 и т. 22  от Проекто - дневния ред

1 .ПК по Здравеопазване, социални дейности и закрила на детето.

  1. 16.00 часа по т. 7, 8, 9, 11, 12, 16, 17, 18, 19 и т.22  от Проекто - дневния ред
  2. 2. ПК по Териториално устройство, благоустрояване, строителство и общинска собственост
  1. 08. 2017 г. – ЧЕТВЪРТЪК
  2. 14.00 часа по т. 22  от Проекто - дневния ред
  3. 1. ПК по Транспорт, промишленост, търговия, приватизация, следприватизационен контрол и енергетика
  4. 15.00 часа по т. 3 и т. 22  от Проекто - дневния ред

2.ПК по Законност, обществен ред и административно обслужване на населението

  1. 16. 00 часа пот.2, 5, 9, 10, 14, 20, 21 и т. 22  от Проекто – дневния ред
  2. 3. ПК по Бюджет, финанси и икономика

Забележка: Комисиите ще се проведат в залата на Община Момчилград или в стая №5 !

Хиляди пяха с Ивана на площада в Момчилград

Няколоко хиляди жители и гости на Момчилград пяха заедно с Ивана и  бенда й на централния площад в града. Концертът на една от най-обичаните български фолкпевици беше последната проява от едноседмичната програма, посветена на осмата международна среща "Момчилград винаги в сърцето ми". Преди изпълненията на Ивана публиката се наслади на песните на Янко Неделчев и на момчилградската формация "Зейбеклер".
Официални гости на празненството, което продължи около 4 часа, бяха почетният гражданин на Момчилград и председател на сдружението на момчилградчани в Бурса Хасан Йозтюрк, заместник председателята на ДПС и кмет на Кърджали Хасан Азис, областният лидер на партията Изет Шабан, депутатите Ерол Мехмед и Адлен Шефкед, кметовете на Ардино Ресми Мурад и на Кирково Шинаси Сюлейман, Ердинч Хайрула, председатели на общински съвети, заместник кметове, представители на изселнически организации.
"Осмата международна среща "Момчилград винаги в сърцето ми" е към своя край. Броените дни изминаха неусетно. Така минава времето, когато си в родния край, заедно с хора и места, които обичаш", заяви кметът на община Момчилград Сунай Хасан. Той изрази увереност, че традицията ще продължи."Ние сме тук с вас, ние сме заедно както винаги. Но къде са другите? Къде са сега тези, които идват при вас единствено преди избори?, попита Сунай Хасан.
"Няма по-добра политика от това да бъдеш сред своите хора. Няма по-умна политическа стратегия всички заедно и обединени да работим за общото ни бъдеще", заяви депутатът от Момчилград Ерол Мехмед.
"Най-лошата оценка, но и най-вярната оценка за едно управление на страната са хората, които напускат България", каза заместник председателят на ДПС и кмет на Кърджали Хасан Азис. Пред присъстващите беше прочетен поздравителен адрес по повод момчилградските празници от президента на България Румен Радев. В община Момчилград са получени поздравления от общини в България и чужбина, синдикати, изселнически организации и други. По време на празненството беше отделено специално време за състезателите от СКТМ "Родопи" - Момчилград. За постигнатите през годината успехи и спечелени награди на национални и международни състезания тенисистите получиха награди и бурните аплодисменти на множеството, стекло се на площада.
Осмата международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми" завърши с пищни фойерверки.

DSC 0006

DSC 0026

DSC 0018

DSC 0036

DSC 0044

DSC 0049

DSC 0069

DSC 0074

DSC 0087

Вечер на турската култура и изкуство в Момчилград

Вечер на турската култура и изкуство беше проведена в момчилградското читалище "Нов живот". Тя беше организирана от общината и Сдружение за турска култура, изкуство и взаимодействие, а поводът беше осмата международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". Изпълнители от сдружението представиха автентични песни и танци. Бурни аплодисменти предизвикаха изпълненията на турска фолклорна група от гръцкия град Ксанти. Чуждите изпълнители бяха поздравени от кмета на община Момчилград Сунай Хасан.
"Разстоянията са къси, а вече и комуникацията е лесна. Надявам се, че тази вечер полагаме началото на едно взаимодействие в сферата на културата", обърна се кметът към гостите от Ксанти.

DSC 0016

DSC 0019

DSC 0021

DSC 0028

DSC 0031

DSC 0035

DSC 0043

DSC 0052

DSC 0050

Посветиха вечер на поета Осман Азис

Поетична вечер, посветена на Осман Азис беше проведена в зала "Розари" в читалище "Нов живот" в Момчилград. Творчеството на поета беше представено пред любители на поезията. Тук бяха и хора, които са познавали Осман Азис. Той е роден в село Неофит Бозвели. Завършил е турска филология във Софийския университет. Целият живот Осман Азис е бил посветен на поезия, в която възпява бита и душевността на родопчани.
Поетичната вечер завърши с миниконцерт на група "Букет", която изпя любими песни на Осман Азис.
Проявата е част от културната програма, посветена на осмата международна среща "Момчилград винаги в сърцето ми".

Променя се мястото и часа на проявата "Вечер на турската култура и изкуство"

Заради неблагоприятните метеорологични условия Община Момчилград променя мястото и часа на проявата "Вечер на турската култура и изкуство". Тя ще се състои от 18,30 часа в читалище "Нов живот". Извиняваме се за промяната!

С много настроение премина празника за децата на Момчилград

С много настроение и смях премина детския празник за децата на Момчилград, организирана от общината. Проявата е част от програмата на осмата международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми!". В градския парк "Нури Адалъ" беше подредена изложба на детски рисунки. Децата, изпълнили алеите, се включиха в различните ателиета. На малките творци бяха раздавани боички, пана и животински фигурки за оцветяване, а алеите на парка се превърнаха в истински арт-ателиета. Много от децата изрисуваха и лицата си.
Истински фурор сред малките момчилградчани предизвиката клоунът Роко Коко и помощничката му Веселка. Двамата повече от час забавляваха децата с различни забавни игри и шеги.

DSC 0084

DSC 0096

DSC 0107

DSC 0120

Проект “Шанс за социална активност на уязвими групи” стартира в община Момчилград

Община Момчилград стартира проект “Шанс за социална активност на уязвими групи”, който се изпълнява по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” 2014-2020, бе обявено на  пресконференция. На нея се представиха целите на проекта - да се  създадат условия за подобряване качеството на живот на лица с увреждания и техните зависими близки. Тази цел ще бъде постигната като се създаде и предоставя нова социална  услуга „Център за социална рехабилитация и интеграция“, ще се предоставят услугите „Социален асистент” и „Личен асистент“. Ще бъдат обучени 40 неактивни лица по професията „Работник в озеленяването“, 10 от които ще бъдат  лица с увреждания, ще се осигури трудова реализация на 30 озеленители, стана ясно на пресконференцията. Продължителността на проекта е до 31 август 2018 година.

Пълна информация за проекта може да прочетете тук:

docxinfo_proekt.docx26.07.2017 г.

"КЕФ БЕНД" пренесоха Момчилград в света на рока

Кърджалийската група "КЕФ БЕНД" пренесе Момчилград в света на рока. Групата изнесе двучасов концерт в градския парк на родопския град. Проявата беше част от културната програма, посветена на осмата международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". Бандата майсторски изпълни голям брой световни рок хитове, както и парчета на български групи. По настояване на публиката "КЕФ БЕНД" удължи концерта си с две допълнителни песни.

Подпомагаме семейства с репродуктивни проблеми

До края на м. август 2017г. в община Момчилград ще продължи приемането на документи за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. С предимство ще бъдат семейства, които през миналата година не са получили одобрение от Комисията за определяне на кандидатите с репродуктивни проблеми.

Целта е двойките да бъдат подпомогнати при извършването на медицинските манипулации и изследвания, които трябва да бъдат направени преди всяка инвитро процедурата. Правилникът за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми беше приет на 25 април 2013г.

От тазгодишния бюджет на община Момчилград са заделени 3 000 лева, като сумата ще бъде разпределена по равно между одобрените кандидати. Те трябва да представят медицинска документация и удостоверения за липса на задължения към община Момчилград и непрекъснати здравноосигурителни права към НАП, както и декларация, че не получават средства за финансиране на същите процедури от Център „Фонд за асистирана репродукция". Друго изискване към двойките е да са сключили граждански брак или да представят декларация за фактическо съжителство.

Двойки и семейства с репродуктивни проблеми, живущи на територията на община Момчилград, могат да получат информация на тел.: 03631/78-59 и стая 25 в сградата на общинска администрация.

docПравилник.doc25.07.2017 г.

docЗаявление.doc25.07.2017 г.

16 са участниците в турнир по билярд в Момчилград

16 души се включиха в турнира по билярд, който беше организиран от община Момчилград. Състезанието е част от спортните прояви, посветени на осмата международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". В програмата са включени турнири по джага, дартс, окей, тенис на корт, спортна стрелба, шах, тенис на маса и футбол за ветерани. Най-атрактивни ще бъдат борбите, които ще се проведат в събота от 9 часа в градския парк "Нури Адалъ".

В сряда ще се пръскат чинарите в центъра на Момчилград

На 26 юли /сряда/ 2017 г., фирма „Бовлад” ще извърши пръскане на чинарите на територията на Градски площад в гр. Момчилград. Дърветата ще бъдат третиратни от 06:30 часа до 07:00 часа.
Умоляваме гражданите да избягват движение в тези райони!

ЗАБЕЛЕЖКА: При промяна на метеорологичните условия Графика търпи промени.

ОБЩИНА МОМЧИЛГРАД

Със спектакъл беше открита осмата международна среща на момчилградчани

Със спектакъла "Контрасти" на Театрално-музикален център - Кърджали беше открита традиционната международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". Тя се провежда за 8-ми път и ще продължи през цялата седмица.
Постановката беше играна на лятната сцена в градския парк "Нури Адалъ". Много настроение предизвика музикалният спектакъл, който включваше изпълнения на 14 популярни песни, съчетани с хореография. Изпълненията бяха аплодирани бурно от момчилградчани.
Тази вечер програмата, подготвена за международната среща, продължава с концерт на кърджалийската група "КЕФ бенд" отново от 20 часа в градския парк. През деня се организират турнири по билярд, окей и тенис на корт.

DSC 0033

DSC 0040

DSC 0045

DSC 0051

С "Контрасти" започва традиционната международна среща в Момчилград

Спектакълът "Контрасти" на Театрално-музикален център - Кърджали е първата проява от предстоящата богатата културна програма, която ще бъде представена в Момчилград. Повод за нея е традиционната международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". "Контрасти" ще се играе в понеделник от 20 часа на лятната сцена в градския парк "Нури Адалъ". Спектакълът включва 14 поп песни, обработен фолклор и популярни турски и български песни в съвременен аранжимент. Част от изпълненията са с ефектна хореография. Режисьор на постановката е Гълъб Бочуков, а хореографията и костюмите са на Веселина Арабаджиева. Аранжиментите на песните са от Айхан Шакир, Динко Ковачев, Якуб Якуб, Орхан Тахир. В спектакъла участват певците Динко Ковачев, Айхан Шакир, Орхан Тахир, Леман Саледин, а танцовите зпълнения са на Веселина Арабаджиева, Мирослава Зафирова, Нурсен Аптурахман и Мергюл Юриева.

Празнична програма

VIII МЕЖДУНАРОДНА СРЕЩА НА МОМЧИЛГРАДЧАНИ  - 2017 Г.
 „Момчилград винаги в сърцето ми!” 

 

24.07.2017 г. /понеделник/

СПОРТЕН ТУРНИР ПО ДАРТС 

Място: градски парк „Нури Адалъ“ от 11:30 часа

СПОРТЕН ТУРНИР ПО ДЖАГА
Място: кафе „Бибо“ от 12:30 часа

КОНЦЕРТ – СПЕКТАКЪЛ „КОНТРАСТИ”

МУЗИКАЛЕН ТЕАТЪР „КАДРИЕ ЛЯТИФОВА“, ГР. КЪРДЖАЛИ

Място: градски парк „Нури Адалъ“ от 20.00 часа

 

25.07.2017 г. /вторник/

СПОРТЕН ТУРНИР ПО БИЛЯРД

Място: кафе „Бибо“ от 11:00 часа

ТУРНИР ПО ОКЕЙ
Място: кафе „Орхи“ от 11:00 часа

ТУРНИР ПО ТЕНИС НА КОРТ

Място: спортна площадка СКТМ „Родопи” от 18:00 часа

КОНЦЕРТ НА МУЗИКАЛНА ГРУПА „КЕФ БЕНД“

Място: градски парк „Нури Адалъ“ от 20:00 часа

 

26.07.2017 г. /сряда/

ТУРНИР ПО СПОРТНА СТРЕЛБА

Място: стрелбище в с. Прогрес от 09:30 часа

ТУРНИР ПО ТЕНИС НА КОРТ

Място: спортна площадка СКТМ „Родопи” от 18:00 часа

ВЕЧЕР ЗА ДЕЦАТА НА МОМЧИЛГРАД

ВЪЛШЕБНИ РАБОТИЛНИЦИ

В КОМПАНИЯТА НА КЛОУНА  РОКО- КОКО

ИЗЛОЖБА НА ДЕТСКИ РИСУНКИ

Място: градски парк „Нури Адалъ“ от 19:30 часа

 

27.07.2017 г. /четвъртък/

ТУРНИР ПО ШАХ ЗА ЛЮБИТЕЛИ

Място: градски парк „Нури Адалъ“ от 16:00 часа

ПОЕТИЧНА ВЕЧЕР

ПОСВЕТЕНА НА ОСМАН АЗИЗ СЪВМЕСТНО С КЛУБ „ИЗКУСТВО“

Място: заседателна зала „Розари” в НЧ „Нов живот” от 17:00 часа

ВЕЧЕР НА ТУРСКАТА КУЛТУРА И ИЗКУСТВО

СЪВМЕСТНО СЪС СДРУЖЕНИЕ ЗА ТУРСКА КУЛТУРА, ИЗКУСТВО И ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ

Място: градски парк „Нури Адалъ“ от 20:00 часа

 

28.07.2017 г. /петък/

ТУРНИР ПО ТЕНИС НА МАСА

Място: спортна зала СКТМ „Родопи” от 9:00 часа

ФУТБОЛЕН ТУРНИР ЗА ВЕТЕРАНИ                                                                               Място: стадион „Хасан Семерджи“ от 18:30 часа   

ТРАДИЦИОННА ВЕЧЕРЯ НА МОМЧИЛГРАДЧАНИ(С КУВЕРТИ) - тел. за връзка 0888070716

МУЗИКАЛНА ПРОГРАМА С УЧАСТИЕТО НА ОРКЕСТЪР И DJ ЗАФИ                                                                 Място: ресторант  „Басейна“  от 20:00 часа                                                             

 

29.07.2017 г. /събота/

СПОРТЕН ТУРНИР ПО БОРБА

Място: Градски парк „Нури Адалъ“ от 09:00 часа

КОНЦЕРТ

ФОЛКЛОРНА ПРОГРАМА С УЧАСТИЕТО НА ЯНКО НЕДЕЛЧЕВ

РОСИЦА РАЙЧЕВА И ГРУПА „ЗЕЙБЕКЛЕР“

ПРИВЕТСТВИЯ ОТ ОФИЦИАЛНИ ГОСТИ

МУЗИКАЛНА ПРОГРАМА С УЧАСТИЕТО НА ПОП-ФОЛК ПЕВИЦАТА

ИВАНА И БЕНД

Място: Централен площад от 19:30 часа 

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

НЕКА ЗАЕДНО ДА СПОДЕЛИМ ПРАЗНИКА!

*Организаторите си запазват правото за промени в програмата

"Плувно лято 2017" е в разгара си

"Плувно лято 2017" в Момчилград е в разгара си. Около 120 деца на възраст от 6 до 12 години се учат да плуват. Заниманията ще продължат до 11 август и се водят от инструктура Янко Станков. Младите плувци са разпределени в няколко групи по възраст, а тренировките се провеждат в комплекс "Басейна". Докато се провеждат занятия на място присъства медицинско лице.
"Плувно лято 2017" вече се превърна в традиция. Организатори са община Момчилград, съвместно с ОДК, Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни и Център за обществено подпомагане
Целта ни е да да разнообразим лятото на децата на община Момчилград,

Седмица, наситена с културни прояви, предстои в Момчилград

Наситена с културни прояви е следващата седмица, в рамките, на която ще се проведе осмата международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". Първата проява е концерт-спектакъл "Контрасти" на Театрално-музикален център - Кърджали. представлението ще може да се види в градски парк „Нури Адалъ“ от 20.00 часа
Във вторник в парка от 20 часа концерт ще изнесе група "Кеф бенд".
Вечер за децата на Момчилград е предвидена за сряда. Тя започва в 19,30 часа с "Вълшебни работилници" и ще завърши с изложба на детски рисунки. За доброто настроение на децата в градския парк ще се погрижи клоуна Роко-Коко
В четвъртък в заседателната зала на Народно читалище "Нов живот" от 17 часа ще се проведе поетична вечер, посветена на Осман Азис. По късно през деня - от 20 часа в парка ще има вечер на турската култура и изкуство.
Традиционната вечеря на момчилградчани ще се проведе от 20 часа в ресторант "Басейна".
Международната среща ще завърши в събота от 19,30 часа на централния площад в Момчилград, където ще има богата фолклорна програма с участието на Янко Неделчев, Росица Райчева и група "Зейбеклер". Програмата ще завърши с концерт на поп-фолк певицата Ивана и бенд.

Започва приемането на документи за инвитро процедури

От 20 юли започва приемането на документи за финансово подпомагане на изследвания и процедури за лечението на двойки с репродуктивни проблеми от община Момчилград. Документите ще се приемат в Информационния център на общинска администрация до края на месец август. Условията за кандидатстване са определени в Правилник за финансово подпомагане на изследвания и процедури, свързани с лечение на безплодие на семейства и лица, живеещи на семейни начала с репродуктивни проблеми на територията на община Момчилград. Правилникът е публикуван в официалния сайт на общината в раздел "Здравеопазване". Допълнитлна информация може да се получи на тел.0885 95 40 21 - Мария Енчева.
Общата сума, която ще отпусне община Момчилград за двойки с репродуктивни проблеми за 2017 година е в размер на 3 000 лева. Община Момчилград е сред първите общини в България, които подпомагат финансово двойки с репродуктивни проблеми.Тази дейност стартира от 2013 година и вече има родено едно бебе - Радина. Очаква се този месец още едно бебе да се появи на бял свят. През август трета двойка от Момчилград ще има близнаци.

В четвъртък вечер ще се пръска срещу комари

На 20 юли /четвъртък/ 2017 г., фирма „Бовлад” ще извърши пръскане срещу комари с препарата „Биотек” на територията на гр. Момчилград от 22:00 часа до полунощ. От фирмата съветват гражданите по това време да не излизат на открито и да затварят прозорците на домовете си.
Препаратът не представлява опасност за живота и здравето на хората и животните.
Препаратът срещу насекоми е аерозолен и ще се разнесе до половин час след пръскането.
Община Момчилград

Тревните площи в градския парк ще бъдат обработени срещу кърлежи

На 20 Юли /четвъртък/ 2017 г., фирма „Бовлад” ще извърши пръскане срещу кърлежи на територията на Градски парк в гр. Момчилград, от 09:00 часа до 11:00 часа.
Умоляваме гражданите да избягват движение в тези райони и да НЕ влизат в тревните площи!

ЗАБЕЛЕЖКА: При промяна на метеорологичните условия Графика търпи промени.

ОБЩИНА МОМЧИЛГРАД

Наситена спортна програма за международната среща на момчилградчани

Серия спортни прояви включва програмата за международната среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми", която ще се проведе от 24 до 29 юли, включително. На 24 юли от 11,30 часа ще се проведе състезание по дартс. Час по-късно в кафе "Бибо" сили ще мерят любителите на джага. На следващия ден от 11 часа ще има състезания по билярд в кафе "Бибо" и окей в кафе "Орхи". Денят ще завърши с надпревара между любителите на тенис на корт, които ще играят на спортната площадка на СКТМ "Родопи" от 18 часа. В третия ден от международната среща ще се проведе спортна стрелба на стрелбището край село Прогрес от 9,30 часа. Денят отново ще завърши на спортната площадка, където от 18 часа са предвидени срещи по тенис на корт. На 27 юли от 16 часа в парк "Нури Адалъ" среща ще си дадат любителите на шаха. Спортната програма на 28 юли започва в 9 часа в спортната зала на СКТМ "Родопи", където ще се играе тенис на маса. В 18 часа на стадион "Хасан Семерджи" ще има футболен турнир за ветерани, в който ще се включат състезатели от Момчилград, Бурса и Чорлу. В последния ден от международната среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми" ще се проведе турнир по борба. Той ще започне от 9 часа в градския парк на Момчилград.

Ивана ще пее на Осмата международна среща на момчилградчани

Известната попфолк певица Ивана ще бъде кулминацията на международната среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". Инициативата, която вече е традиционна и се провежда за 8-ми път, тази година ще бъде в дните между 24 и 29 юли. Очаква се в родопския град да пристигнат момчилградчани от различни краища на България, Европа и света. 
Ивана ще пее за жителите и гостите на града на 29 юли от 20 часа на площада в центъра на Момчилград.

Готова е обновената чешма в Момчилград

Чешма в център на Момчилград, която се захранва от планински извор, беше изградена наново на мястото на съществуващата. Водоизточникът на ул. "Момчил войвода" е популярен сред момчилградчани и гостите на града заради водата, която е с много добри показатели. Обновената чешма е масивна и има 4 бронзови чучура. Обновени са и тротоарните плочки и бордюрите в района. В момента се извършват последните довършителни работи. Благоустрояването на ул. "Момчил юнак" беше заложено в списъка за капиталови разходи за 2017 година.

Мартин Димов стана шампион на Държавното първенство по тенис на маса в Свищов

Мартин Димов от СКТМ „Родопи“ – Момчилград и Виктор Димчев от „Корабостроител“ – Варна станаха шампиони на двойки по време на държавното първенство по тенис на маса до 12 години. То се проведе в Свищов на 7, 8 и 9 юли. Мартин Димов спечели и две трети места – на личното и в смесени двойки с Вероника Кехайова от Ардино.

Две победи в квалификациите взеха Йоана Дечевска и Елиф Ибрям от СКТМ „Родопи“. По този начин двете тенисистки влязоха в основната схема от 32 състезатели.

Елиф Ибрям достигна до осминафиналите на смесени двойки с Мартин Стоянов от Дупница. Сестрите Мария и Йоана Дечевски също достигнаха до осминафиналите на двойки.

IMG 20170710 WA0002

IMG 20170710 WA0001

Опасноста от пожари през летния сезон

Лятото е сезон благоприятстващ възникването и разпространението на пожари в горския и полски фонд. Това се обуславя от засушаването, наличието на горски площи до обработваеми земи, вилни имоти и пътища и други места които предполагат движението и престоят на хора. Небрежното боравене с открит огън и пренебрегването на мерките за пожарна безопасност при съхраняване на селскостопанската продукция е една от причините ежегодно част от тази продукция да бъде унищожавана от пожари.

В тази връзка искаме да напомним на жителите и гостите на община Момчилград, че за недопускане възникването на пожари е необходимо стриктно да се спазват противопожарните правила.

Съхраняването на тревни фуражи и тютюн да става  в самостоятелни сгради, намиращи се на разстояние не по-малко 10 метра от жилищини сгради. Помещенията да бъдат с изправни ел. инсталации, а осветителните електрически лампи  да са защитени с глобуси.

При устройването на купи със слама или друг груб фураж в дворовете и личните стопанства, да се спазват следните разстояния:

  • от горски масиви на не по-малко от 50 метра;
  • от жилищни сгради и стопански постройки на не по-малко от 15 метра;
  • от въздушни електропроводи на най-малко от 10 м. от крайния проводник;
  • от пътища от републиканската пътна мрежа на не по-малко от 10 метра.

При палене на открит огън за варене на компоти, огънят да бъде на безопасно разстояние от сгради, купи сено и др., а огнището да се огради с камъни, тухли, пръст или други негорими материали. Огънят не трябва да се оставя без наблюдение и след приключване на варенето да се загаси. При ветровито време не палете огън, тъй като това допълнително повишава опасноста от пожар.

При палене на открит огън за варене на компоти, огънят да бъде на безопасно разстояние от сгради, купи сено и др., огнището да се обезопаси и в близост да имаме подръчни средства за гасене (съдове с вода и пясък, тупалки и др.). Огънят не трябва да се оставя без наблюдение и след приключване на варенето да се загаси. При ветровито време не палете огън, тъй като това допълнително повишава опасноста от пожар.

Не палете огън в  в междублоковите пространства, където са паркирани много автомобили, както и в близост до бензиностанции и газостанции и складове за горими материал.

Трябва да имаме в предвид, че пушенето в близост до купи със сено и слама през летните горещини и ветровито време също създава сериозна опасност от пожар.

През летния сезон трябва да обърнем особенно внимание на децата, като  вземем мерки и предотвратим игрите им с огън. 

При забелязване на пожар незабавно подайте съобщение на тел.112. Ако горящата площ е малка, опитайте се с подръчни средства да изгасите пожара.

Не сваляйте дрехите си - те поемат част от топлината, при действията си изхождайте от обстоятелството, че пожарът се разпространява по-бързо по посока на вятъра и нагоре по склоновете - от ниските части към върха.

Районно служба “Пожарна безопасност и защита на населението” гр.Момчилград

"Плувно лято 2017" - разпределение на деца по групи и график

Готови са разпределението на деца по групи и графика за "Плувно лято 2017". Талоните могат да се получите в сградата на община Момчилград, етаж 2, стая №5. "Плувно лято 2017" стартира на 10 юли и ще продължи до 11 август.

Разпределение на децата по групи

І група (6-7 години)

  1. Денис Гюнай Шерифов
  2. Емир Сезгин Реджеб
  3. Владимира Вълчева Димова
  4. Ефе Назъм Юмер
  5. Есма Сами Хасан
  6. Рафет Рейхан Мехмед
  7. Симона Красимирова Караиванова
  8. Калина Георгиева Иванова
  9. Юсуф Ерол Осман
  10. Божидар Красимиров Бодуров
  11. Емре Айхан Осман
  12. Ивайло Станимиров Куцев
  13. Атлаз Кямил Юсеин
  14. Кристел Нейчева
  15. Виктор Юрданов Крачолов
  16. Ердем Ерхан Мюмюн
  17. Айтунч Неждет Юсеин
  18. Елиф Илкан Хабиб
  19. Сиана Асенова Топалова
  20. Озан Юсеин Изет
  21. Диана Атанасова Колева
  22. Дилек Ердинч Хайрула

 

ІІ А група – (8-9 години)

  1. Езги Сами Мустафа
  2. Мерве Тунджай Кадир
  3. 3. Мелис Метин Шабан
  4. Мелек Метин Шабан
  5. Арда Алпер Осман
  6. Ела Айхан Ахмед
  7. Берфин Аднан Хасан
  8. Беркджан Аднан Хасан
  9. 9. Ванеса Величкова Козубанова
  10. Ирен Сейхан Расим
  11. Ефе Айдън Мустафа
  12. Емир Джемил Сейдали
  13. Акън Ахмед Хаджимехмед
  14. Марвин Витанов Чаушев
  15. Ейлем Фейзи Шабан
  16. Борислав Митков Димитров
  17. Елиф Къймет Салиф
  18. Дефне Мюмюн Мехмед
  19. Елица Мирославова Дочева
  20. Кадир Емин Махмуд
  21. Туче Метин Исмаил
  22. Дениз Месут Хюсеин
  23. Ямур Бюлент Салиф

 

ІІ Б група – (8-9 години)

  1. Бюшра Гюрай Махмуд
  2. Гьокче Лютфи Гюлюстан
  3. Ипек Илхан Сали
  4. Алтан Ахмед Хасан
  5. Каан Еркан Али
  6. Джан Джевдет Бекир
  7. Аталай Неджми Садък
  8. Джан Джелал Ахмед
  9. Илиян Даринов Димитров
  10. Ивон Даринова Димитрова
  11. Джансел Хасан Хасан
  12. Бертан Танер Алиев
  13. Йордан Петров
  14. Берфин Танер Алиев
  15. Аталай Неджи Садък
  16. Каан Ерсан Осман
  17. Калоян Пламенов Мавродийски
  18. Ерен Танер Моллахасан
  19. Емре Сюхел Хайрулов
  20. Седеф Ерджан Мустафа
  21. Керем Мустафа Мустафа
  22. Дуйгу Хасан Хюсейн

 

 

ІІІ А група (10-11 години)

  1. Шериф Гюнай Шерифов
  2. Селин Шериф Салиф
  3. Елица Иванова Стефанова
  4. Мерт Юксел Осман
  5. Естер Витанова Чаушева
  6. Кристиян Красимиров Сребрев
  7. Антон Красимиров Йочков
  8. Милена Николаева Смилкова
  9. Наталия Пламенова Петрова
  10. Борис Владимиров Гуджев
  11. Гюрхан Селяхтин Азиз
  12. Ерен Ердоан Мюмюн
  13. Михаил Димитров Димитров
  14. Мерием Сунай Ахмед
  15. Аделина Стефанова Георгиева
  16. Борис Емилов Арнаудов

 ІІІ Б група (10-11 години)

  1. Сонгюл Селяхтин Ахмед
  2. Алейна Касим Ариф
  3. Емре Ерол Вели
  4. Кристиян Бойков Терзиев
  5. Александър Динков Иванов
  6. Айрис Мехмед Юсеин
  7. Едже Илхан Хабиб
  8. Шахин Фердун Абдурахман
  9. Мерт Ерсин Юсуф
  10. Георги Петков Бибиновски
  11. Ернис Ерсан  Осман
  12. Арман Алдинов Асенов
  13. Ердем Метин Али
  14. Елиф Нургюн Хайрула
  15. Селят Мусалитин Исмаил
  16. Ерсин Ерджан Дурмуш
  17. Гюлбеяз Сейхан Юсеин

ІV група (12 години)

  1. Александра Вълчева Димова
  2. Берай Сезгин Мехмед
  3. Илкер Ерджан Махмуд
  4. Ерен Ерхан Дурхан
  5. Неждет Ферди Мустафа
  6. Юсуф Ферди Мустафа
  7. Мерт Якуб Тахир
  8. Едис Джевджет Юмер
  9. Александра Георгиева
  10. Александра Георгиева Иванова
  11. Дилара Сами Хасан
  12. Тимучин Ервин Ибрахим
  13. Алкан Ахмед Юсуф
  14. Атила Джан Мачан
  15. Иван Илиев Трингов
  16. Мирослав Сашев Димитров
  17. Георги Сашев Табаков
  18. Сабри Кадир Дурмаз
  19. Емилияна Асенова Топалова
  20. Калина Миткова Манева

    График

Дата

Група

Час

10. 07. 2017 г.

ІІІ Б

10.00 - 11.00

10. 07. 2017 г.

ІІІ А

11.00 - 12.00

10. 07. 2017 г.

І

12.00 - 13.00

11. 07. 2017 г.

         ІІ А

10.00 - 11.00

11. 07. 2017 г.

ІV

11.00 - 12.00

11. 07. 2017 г.

 ІІ Б

12.00 - 13.00

12. 07. 2017 г.

ІІI А

10.00 - 11.00

12. 07. 2017 г.

ІІI Б

11.00 - 12.00

12. 07. 2017 г.

I

12.00 - 13.00

13. 07. 2017 г.

ІV

10.00 - 11.00

13. 07. 2017 г.

ІІ Б

11.00 - 12.00

13. 07. 2017 г.

 ІІ А

12.00 - 13.00

14. 07. 2017 г.

ІІI Б

10.00 - 11.00

14. 07. 2017 г.

І

11.00 - 12.00

14. 07. 2017 г.

IІІА

12.00 - 13.00

17. 07. 2017 г.

ІІ Б

10.00 - 11.00

17. 07. 2017 г.

ІІА

11.00 - 12.00

17. 07. 2017 г.

 ІV

12.00 - 13.00

18. 07. 2017 г.

ІІI А

10.00 - 11.00

18. 07. 2017 г.

ІІI Б

11.00 - 12.00

18. 07. 2017 г.

I

12.00 - 13.00

19. 07. 2017 г.

ІІА

10.00 - 11.00

19. 07. 2017 г.

ІV

11.00 - 12.00

19. 07. 2017 г.

 ІІ Б

12.00 - 13.00

20. 07. 2017 г.

ІІI Б

10.00 - 11.00

20. 07. 2017 г.

ІІI А

11.00 - 12.00

20. 07. 2017 г.

I

12.00 - 13.00

21. 07. 2017 г.

ІV

10.00 - 11.00

21. 07. 2017 г.

ІІб

11.00 - 12.00

21. 07. 2017 г.

 ІІ А

12.00 - 13.00

24. 07. 2017 г.

ІІI А

10.00 - 11.00

24. 07. 2017 г.

І

11.00 - 12.00

24. 07. 2017 г.

IІІ Б

12.00 - 13.00

25. 07. 2017 г.

ІІБ

10.00 - 11.00

25. 07. 2017 г.

ІІ А

11.00 - 12.00

25. 07. 2017 г.

 ІV

12.00 - 13.00

26. 07. 2017 г.

ІІI Б

10.00 - 11.00

26. 07. 2017 г.

ІІI А

11.00 - 12.00

26. 07. 2017 г.

I

12.00 - 13.00

27. 07. 2017 г.

ІІ А

10.00 - 11.00

27. 07. 2017 г.

ІV

11.00 - 12.00

27. 07. 2017 г.

ІІ Б

12.00 - 13.00

28. 07. 2017 г.

ІІI А

10.00 - 11.00

28. 07. 2017 г.

ІІI Б

11.00 - 12.00

28. 07. 2017 г.

I

12.00 - 13.00

31. 07. 2017 г.

ІV

10.00 - 11.00

31. 07. 2017 г.

ІІ Б

11.00 - 12.00

31. 07. 2017 г.

 ІІ А

12.00 - 13.00

01. 08. 2017 г.

ІІI Б

10.00 - 11.00

01. 08. 2017 г.

І

11.00 - 12.00

01. 08. 2017 г.

IІІА

12.00 - 13.00

02. 08. 2017 г.

ІІ Б

10.00 - 11.00

02. 08. 2017 г.

ІІА

11.00 - 12.00

02. 08. 2017 г.

 ІV

12.00 - 13.00

03. 08. 2017 г.

ІІI А

10.00 - 11.00

03. 08. 2017 г.

ІІI Б

11.00 - 12.00

03. 08. 2017 г.

I

12.00 - 13.00

04. 08. 2017 г.

ІІА

10.00 - 11.00

04. 08. 2017 г.

ІV

11.00 - 12.00

04. 08. 2017 г.

 ІІ Б

12.00 - 13.00

07.08.2017 г.

ІІI Б

10.00 - 11.00

07.08.2017 г.

ІІІ А

11.00 - 12.00

07.08.2017 г.

I

12.00 - 13.00

08. 08. 2017 г.

ІV

10.00 - 11.00

08.08. 2017 г.

ІІБ

11.00 - 12.00

08. 08. 2017 г.

 ІІ А

12.00 - 13.00

09.08.2017 г.

ІІI А

10.00 - 11.00

09.08. 2017 г.

І

11.00 - 12.00

09.08.2017 г.

IІІ Б

12.00 - 13.00

10. 08. 2017 г.

ІІБ

10.00 - 11.00

10. 08. 2017 г.

ІІА

11.00 - 12.00

10.08. 2017 г.

ІV

12.00 - 13.00

11. 08. 2017 г

ІІI Б

10.00 - 11.00

11. 08. 2017 г.

ІІI А

11.00 - 12.00

11.08. 2017 г.

I

12.00 - 13.00

5 медала за тенисистите от Момчилград

С 5 медала се завърнаха състезателите на СКТМ "Родопи" - Момчилград от Държавното отборно и индивидуално първенство по тенис на маса до 21 години, което се проведе в Пловдив. Михаела Димова успя да спечели 3 медала - един златен и два сребърни. Талантливата тенисиска грабна златото в играта по двойки. Сребърните медали Димова спечели в личното първество и с игра на смесени двойки.
Сребърни медали при играта на двойки спечелиха Есин Саид и Мелиса Мехмед.
В първенството, което се игра в Пловдив участваха над 100 тенисисти от цялата страна.

С грандиозен спектакъл завърши международната среща "Момчилград винаги в сърцето ми!"

С грандиозен спектакъл завърши международната среща "Момчилград винаги в сърцето ми!". Тя се провежда за 7-ми път и продължи цяла седмица. За да се включат в инициативата от цял свят в родния край се завърнаха стотици момчилградчани. Хиляди жители на общината и на съседни общини се стекоха на централния площад в Момчилград за кулминацията на празненствата. Сред официални гости на закриването на международната среща бяха депутатът и бивш кмет на Момчилград Ердинч Хайрула и председателят на сдружението на момчилградчани в Бурса Хасан Йозтюрк.

"Има нещо, което прави Момчилград специален. Това не е природата, а момчилградчани. Те са хора, които държат на традициите си, честността и достойнството си", заяви пред множеството кметът на община Момчилград Сунай Хасан. След него думата беше дадена на Ердинч Хайрула, който също приветства дошлите на площада.

Спектакълът, посветен на международната среща, започна с изпълненията на старозагорската трупа "Танцът на вятъра", която представи характерни балкански народни танци и песни. Бурни аплодисменти получи момчилградската група "Зейбеклер" и солистката Росица Максимова. Попфолк певицата Десислава буквално взриви площада. Момчилградчани пяха и танцуваха заедно със звездата. Десислава покани на сцената и пя с младата момчилградчанка Еси, която се оказа голяма почитателка на певицата. Празничният спектакъл продължи до полунощ.

3107 a 5

3107 a 2

 

3107 a 33107 a 4

 

Над 60 борци участваха в народните борби

Повече от 60 борци на различна възраст от страната участваха в народните борби в градския парк "Нури Адалъ" в Момчилград. Сред участниците имаше много национални и европейски шампиони по борба, както и класирали се достойно на световни състезания. Турнирът беше част от празничната програма за 7-мата международна среща "Момчилград винаги в сърцето ми!".

Пловдивчанинът Георги Средков спечели титлата "Баш". Средков отнесе и традиционната награда - млад овен, която му беше връчена от кмета на Момчилград Сунай Хасан. За титлата "Баш", при която няма категория и други ограничения, се състезаваха няколко мъже. Сред тях беше и 47-годишният ветеран Станко Инджов от Златоград. Той достигна до 2-ро място.

Бурни аплодисменти предизвикаха борбите на момичетата, които се състезаваха в самостоятелна категория.

Сестрите Дженан и Елис Манолови направиха демостративна среща по покана на кмета Сунай Мехмед. Двете момичета са родом от кирковското село Върбен и са дъщери на треньора на женския национален отбор на България по борба Филип Манолов. Дженан се състезава за българския тим, а Елис за Азербайджан.

Ето и останалите победители в различните категории, които взеха златни медали:

Категория 28-32 кг. – Денис Ибрям /Момчилград/.

Категория 42 кг. - Гьокан Кязим /Стремци/.

Категория 44 кг. /момичета/ - Елис Юсеин /Кърджали/.

Категория 47 кг. - Онур Махмуд /Караманци/.

Категория 50-60 кг. - Орхан Расим /Момчилград/.

Категория 65-70 кг. - Дургут Расим /Момчилград/.

Категория 75 кг. /мъже/- Мирослав Иванов.

На турнира бяха раздадени и 3 купи на класиралите се отбори на Момчилград, на Кърджали и на Караманци.

3107 b 2

3107 b 3

3107 b 43107 b 5

Мехмед Тюркер представи книгата си „Синделци“

Писателят и журналист Мехмед Тюркер представи книгата си „Синделци“ в Момчилград.  Творбата е краеведска и в нея са описани историята, бита, нравите и етнографията на жителите на момчилградското село Синделци.  Мехмед Тюркер е подготвял книгата си в продължение на 3 години. Проявата е част от празничната програма на седмата международна среща  „Момчилград винаги в сърцето ми!“

Представянето предизвика интереса на обществеността на Момчилград. В заседателната зала „Розари“ на читалище „Нов живот“ присъстваха и много хора, чийто живот е свързан със Синделци. Според специалистите книгата е детайлно изследване и допринася за развитието и допълва краезнанието на Източните Родопи.

Мехмед Тюркер е родом от село Синделци. По време на т. нар. възродителния процес е репресиран от тоталитарния режим. Изселва се в Турция, където живее и в момента. Писателят е част от екипа на списание „Румели“. „Синделци“ е деветата книга  на Мехмед Тюркер.

29073

„Лисиците“ спечелиха градския турнир по футбол

Отборът „Лисиците“ спечели градския турнир по футбол на малки врати в Момчилград. Проявата е част от празничната програма, посветена на 7-мата международна среща „Момчилград винаги в сърцето ми!“. „Лисиците“ се наложиха с 3:0 над отбора „Ерчо 999“, който се класира на второ място. Трети в класирането е тимът „Чудо“.

Пъстър празник за децата на Момчилград

В пъстър празник се превърна вечерта на децата на Момчилград, организирана от общината в сряда вечер. Проявата е част от програмата на седмата международната среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми!". В градския парк "Нури Адалъ" беше подредена изложба на детски рисунки на тема "Светилището на Орфей и Родопа планина". Наградата за най-добра творба получи 9-годишната Недиме Мехмед. Нейни подгласници бяха Карделен Исмаил и Мерием Ахмед. И останалите децата на Момчилград имаха възможност да покажат творческите си заложби с рисунки на асфалт. На малките творци бяха раздавани боички, пана и животински фигурки за оцветяване, а алеите на парка се превърнаха в истински арт-работилници. Много от децата изрисуваха и лицата си.

Кулминацията на детския празник бяха клоунът Роко Коко и помощничката му Веселка. Двамата повече от час забавляваха децата с песни, танци, гатанки, забавни игри и шеги.

2807 12807 22807 32807 42807 52807 62807 72807 82807 102807 11

Момчилград отбеляза 90 години от създаването на читалище "Нов живот"

Момчилградчани отбелязаха 90 годишнината от създаването на читалище "Нов живот". Стотицигости на града и общината се събраха във вторник вечер в градския парк "Нури Адалъ", за да изгледат представителния спектакъл на различните читалищни формации. Отбелязването на годишнината е част от официалната програма на международната среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми!", която се провежда за седми път.

"Читалище "Нов живот" е институция. То е място, на което всеки може да се докосне до културата", заяви художникът и председател на културната институция Камбер Камбер. В словото си той разказа накратко за основаването на читалището през далечната 1926 година.

"Много награди са завоювани от художествените колективи през тези години – грамоти, плакети и медали от общински, регионални, национални и международни прегледи и фестивали за театрална, танцова и певческа дейност", обобщи Камбер Камбер.

"За Момчилград е богатство да има библиотека с 27 000 тома литература, над 300 платна и скулптури, музейна сбирка с над 1 200 експоната", заяви заместник-кметът на община Момчилград Ерол Мехмед. Той връчи на Камбер Камбер награда за читалището от името на кмета на общината Сунай Хасан.

Последва награждаване на изявени представители на читалището. Юбилейни плакети получиха Зекие Хабиб, дългогодишен ръководител на група за турски народни танци „Евридика“, Марияна Тихова, ръководител на група за български народни танци „Ахрида“, Метин Хасан, ръководител на група за турски фолклор „Зейбеклер“, Румяна Атанасова, ръководител на Естрадно-сатиричен състав „Терминатор“ и „Арлекин“ и Нурай Юсуф, ръководител на танцова група. Книги и грамоти получиха 12-те най-активни читатели на библиотеката.

След официалната част представители на различните формации на читалище "Нов живот" изнесоха двучасов атрактивен спектакъл и получиха най-голямата награда - бурните аплодисменти на момчилградчани.

90119010901290139014

 

901

903

904

905906907908909

П О К А Н А №7 за заседание на ОбС – Момчилград на 29. 07. 2016 г.

П О К А Н А №7

22. 07. 2016 г.

 

На основание чл. 23, ал. 4, т. 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация

СВИКВАМ:

 

На 29. 07. 2016 г. /петък/ от 10. 00 часа в залата на читалище „Нов Живот” /бившия ресторант „Розари”/, находяща се на ул. „Момчил войвода” №2, заседание на ОбС – Момчилград при следния проект:

ДНЕВЕН РЕД:

 

1. Определяне на броя на групите и броя на децата и учениците в групите на детските градини и обслужващите звена на територията на община Момчилград за учебната 2016/2017 г.

2. Даване на разрешение в училищата на територията на община Момчилград да се утвърдят паралелки с брой на учениците по – малък от минималния съгласно Наредба №7/29.12. 2000 г. и определяне на допълнителни средства за обезпечаване на учебния процес извън определените по ЕРС за съответната дейност за учебната 2016 /2017 г.

3. Приемане на Общинска стратегия за развитие на социалните услуги в община Момчилград за периода 2016-2010 г.

4. Предаване за управление на изградените от община Момчилград В и К системи и съоръжения – ПОС на „Асоциацията по В и К с обособена територия на „ВиК” на „ВиК”, гр. Кърджали”

5. Даване предварително съгласие за прокарване на Ел трасе до ПИ №48996.501.43 по плана на новообразуваните имоти по §4 от ЗСПЗЗ в местност „Мамулица”, землище Момчилград през имоти ПОС в полза на Мохамед Исмет Мехмед за ивестиционни намерения.

6. Прилагане разпоредбите на чл. 25, ал. 3, т. 1 и ал. 5 от ЗСПЗЗ за приемане на решение за изразяване на предварително съгласие за промяна предназначението на мери и пасища- ПОС засягащи се от обект „Нова въздушна електропрроводна линия 400 кV п/ст „Марица - изток” (Република България) –п/ст „Неа Санта” (Република Гърция) на територията на Република България”.

7. Даване предварително съгласие за преминаването на трасето на обект Нова въздушна електропрроводна линия 400 кV п/ст „Марица - изток” (Република България) –п/ст „Неа Санта” (Република Гърция) на територията на Република България” през ЗЗ от ОПФ, местни и полски пътища.

8. Актуализация на Програмата за управление и разпореждане с поземлени имоти общинска собственост в община Момчилград през 2016 г., вземане на решение ра разпореждане и одобряване на пазарните им оценки.

9. Актуализация на Програмата за управление и разпореждане с поземлени имоти общинска собственост в община Момчилград.

10. Определяне маломерните имоти от Общински поземлен фонд по землища на територията на община Момчилград.

11. Изразяване на съгласие за обособяване на полски път от имот – частна общинска собственост.

12. Разрешение за изготвяне на ПУП – ПЗ и ПУП –ПП за съответните схеми на техническата инфраструктура за поземлен имот №010032 в землището на с. Груево, ЕКАТТЕ 17988, м. „Бюк Кая”, община Момчилград, собственост на Бирджан Мюмюн Емин и одобряване на задание за проектиране, във връзка с промяна предназначението на имота от ЗЗ – нива, десета категория в имот за неземеделски нужди и отреждането му за предимно производствена зона – Пп.

13. Разрешение за изготвяне на ПУП – ПЗ и ПУП –ПП за съответните схеми на техническата инфраструктура за поземлен имот №000050 в землището на с. Пиявец, ЕКАТТЕ 56575, м. „Ев алтъ”, община Момчилград, собственост на Фикрет Бекир Мехмед и одобряване на задание за проектиране, във връзка с промяна предназначението на имота от ЗЗ – нива, десета категория в имот за неземеделски нужди и отреждането му за предимно производствена зона – Пп.

14. Одобряване на ПУП- ПП на елементи на техническата инфраструктура за обект: „Допълнително водоснабдяване на с. Равен и с. Кедикчал”, в землището на с. Равен и с. Чобанка, общ. Момчилград.

15. Изменение и допълнение на Наредбата за определянето размера на местните данъци на територията на община Момчилград.

16. Отчет за командировъчните на Кмета на общината и на Председателя на общинския съвет за първото полугодие на 2016 г.

17. Информация по чл. 125 от Закона за публичните финанси за второто тримесечие на 2016 г.

18. Отчет за касовото изпълнение на бюджета за първото полугодие на 2016 г.

. 19. Други.

20. Питания.

С уважение,

 

ЮМЕР ЮСЕИН,

Председател на ОбС - Момчилград

 


ЗАСЕДАНИЯ НА ПОСТОЯННИТЕ КОМИСИИ

НА ОбС – МОМЧИЛГРАД

 

26. 07. 2016 г. –ВТОРНИК

14.00 часа по т. 1, 2, 3, 17 и т.18

от Проекто - дневния ред

1.ПК по Образование, спорт, култура, младежки дейности, вероизповедания, наименование на обекти с местно значение и туризъм

15.00 часа пот. 3, 17 и т. 18

от Проекто - дневния ред

2.ПК по Транспорт, промишленост, търговия, приватизация, следприватизационен контрол и енергетика

15.30 часа по т. 3, 6, 7, 9, 10, 11, 12, 13, 17 и т.18

от Проекто - дневния ред

3. ПК по Селско стопанство, гори, води и екология

 

27.07. 2016 г. –СРЯДА

15.30 часа по т. 3, 17 и т. 18

от Проекто - дневния ред

1. ПК по Здравеопазване, социални дейности и закрила на детето.

16.00 часа по т. 3, 4, 5, 8, 12, 13, 14, 17 и т.18

от Проекто - дневния ред

2.ПК по Териториално устройство, благоустрояване, строителство и общинска собственост

 

28.07. 2016 г. –ЧЕТВЪРТЪК

15.30 часа по т.3, 17 и т. 18

от Проекто - дневния ред

1.ПК по Законност, обществен ред и административно обслужване на населението

16.00 часа по т.2, 3, 8, 15, 16, 17 и т. 18

от Проекто - дневния ред

2. ПК по Бюджет, финанси и икономика

 

Забележка: Комисиите ще се проведат в залата на Община Момчилград или в стая №5 !

ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА


VII МЕЖДУНАРОДНА СРЕЩА НА МОМЧИЛГРАДЧАНИ - 2016 Г. "Момчилград винаги в сърцето ми!"

25.07.2016 г. /понеделник/

СПОРТЕН ТУРНИР ПО БИЛЯРД
Място: кафе „Бибо“ от 10:00 часа
ТУРНИР ПО ДАРТС
Място: Градски парк „Нури Адалъ“ от 11:30 часа
ТУРНИР ПО ДЖАГА
Място: Градски парк „Нури Адалъ“ от 12:30 часа
ТУРНИР ПО ФУТБОЛ НА МАЛКИ ВРАТИ
Място: Игрище в спортен комплекс „Родопи” от 18:30 часа
КОНЦЕРТ НА МУЗИКАЛНА ГРУПА „ВЕКТОР”
Място: Градски парк „Нури Адалъ“ от 20.00 часа

26.07.2016 г. /вторник/

ТУРНИР ПО ТЕНИС НА КОРТ
Място: Спортна площадка на СКТМ „Родопи“ от 18:00 часа
ТУРНИР ПО ФУТБОЛ НА МАЛКИ ВРАТИ
Място: Игрище в спортен комплекс „Родопи” от 18:30 часа

90 Г. НЧ „НОВ ЖИВОТ“:
- ЮБИЛЕЕН КОНЦЕРТ НА САМОДЕЙНИ СЪСТАВИ
- НАГРАЖДАВАНЕ
Място: Градски парк „Нури Адалъ“ от 19:30 часа

27.07.2016 г. /сряда/

ТУРНИР ПО ФУТБОЛ ЗА ДЕЦА С ГОСТУВАЩИ ОТБОРИ
Място: Игрище в спортен комплекс „Родопи” от 09:00 часа
ТУРНИР ПО ФУТБОЛ НА МАЛКИ ВРАТИ
Място: Игрище в спортен комплекс „Родопи” от 18:30 часа
ВЪЛШЕБНИ РАБОТИЛНИЦИ
- ФЕЙС АРТ – РИСУВАНЕ ВЪРХУ ЛИЦА
- В КОМПАНИЯТА НА КЛОУН
- ИЗЛОЖБА НА ДЕТСКИ РИСУНКИ „СВЕТИЛИЩЕТО НА ОРФЕЙ И РОДОПА ПЛАНИНА“
Място: Градски парк „Нури Адалъ“ от 19:30 часа

28.07.2016 г. /четвъртък/

ТУРНИР ПО ТЕНИС НА МАСА
Място: Спортна зала „Родопи“ от 09.00 часа
ТУРНИР ПО СПОРТНА СТРЕЛБА
Място: Стрелбище ЛРС „Родопи“, с. Прогрес от 09:30 часа
ТУРНИР ПО ФУТБОЛ НА МАЛКИ ВРАТИ - финал
Място: Игрище в спортен комплекс „Родопи” от 18:30 часа
ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА „СИНДЕЛЦИ“ НА ПИСАТЕЛЯ МЕХМЕД ТЮРКЕР
Място: Заседателна зала „Розари” в НЧ „Нов живот” от 19.00 часа

29.07.2016 г. /петък/

ТУРНИР ПО ШАХ
Място: Градски парк „Нури Адалъ“ от 16:00 часа
ТРАДИЦИОННА ВЕЧЕРЯ НА МОЧИЛГРАДЧАНИ (С КУВЕРТИ). КОНЦЕРТ НА ИЗВЕСТНАТА ПОПФОЛК ПЕВИЦА КАЛИ
Място: Комплекс „Маказа“ от 19.00 часа

30.07.2016 г. /събота/

ТУРНИР ПО БОРБА
Място: Градски парк „Нури Адалъ“ от 11:00 часа

КОНЦЕРТ
- ФОЛКЛОРНИ ИЗЯВИ – ФОРМАЦИЯ „ТАНЦ НА ВЯТЪРА”
ПРИВЕТСТВИЯ ОТ ОФИЦИАЛНИ ГОСТИ
МУЗИКАЛНА ПРОГРАМА С УЧАСТИЕТО НА ИЗВЕСТНАТА ПОПФОЛК ПЕВИЦА ДЕСИ СЛАВА
Място: Градски площад от 20:00 часа

ЗАПОВЯДАЙТЕ!
НЕКА ЗАЕДНО ДА
СПОДЕЛИМ ПРАЗНИКА!


*Организаторите си запазват правото за промени в програмата

ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ

Асоциацията на Българските акушер-гинеколози

и МБАЛ „д-р Сергей Ростовцев“ гр. Момчилград

организират профилактични – скринингови прегледи

на 21.07.2016 г./ четвъртък/ от 8,30 часа в болницата/1 етаж, ЛФК кабинет/

 

ПРЕГЛЕДИ ЗА ЖЕНИ: 1.- Костна плътност с компютър – 10лв.

2. - Ехография на щитовидна жлеза – 10лв.

3.- Ехография на млечни жлези – 10лв.

4 – Ехография на стави – 10лв /на става/

5.- Ехография на коремни органи – 20лв

Включва – черен дроб, жлъчен мехур, панкреас, слезка, бъбреци, пикочен мехур,

матка и яйчници при жените.

ПРЕГЛЕДИ ЗА МЪЖЕ:

1.Ехография на щитовидна жлеза – 10лв

2.-Ехография на коремни органи – 20лв.

3.-Ехография на стави – 10лв /на става

Включва – черен дроб, жлъчен мехур, панкреас, слезка, бъбреци, пикочен мехур и простатна жлеза .

За записване: регистратурата на болницата

Беше даден стартът на "Плувно лято 2016" в Момчилград

Официално беше даден стартът на "Плувно лято 2016" в Момчилград. Над 120 деца на възраст от 6 до 12 години ще преминат през курсове по плуване. Организатори на „Плувно лято 2016" е община Момчилград, съвместно с ОДК, Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни и Център за обществено подпомагане организира за поредна година. Занятията по групи ще се водят в комплекс "Басейна". Децата са разделени на 6 групи и ще тренират плуване през месеците юли и август. Заниманията ще се водят от инструктура Янко Станков и докато се провеждат ще присъства медицинско лице.
Стартът на "Плувно лято 2016" беше даден с тържество, на което освен деца присъстваха и много родители.
"Организирането на "Плувно лято" стана традиция за общината. Целта ни е да да разнообразим лятото на децата на Момчилград, както и те да спортуват активно", заяви кметът на Момчилград Сунай Хасан.
Кметът на общината Сунай Хасан разряза специално поръчана за случая торта, която беше раздадена на децата заедно с безалкохолни напитки.

0807162

0807163

Поздравление

Кметът на община Момчилград инж. Сунай Хасан и председателят на Общинския съвет Юмер Юсеин поздравяват всички мюсюлмани – жители и гости на Момчилград със свещения Рамазан Байрам!

Желаем здраве, разум и добруване за всички! Нека във всеки дом да има мир и благоденствие!

Над 2 000 души се събраха на ифтар в центъра на Момчилград

Над 2000 души се събраха на традиционната благотворителна вечеря /ифтар/ на централния площад в Момчилград в свещената нощ Кадир. Един до друг седнаха и споделиха трапезата мюсюлмани и християни. Организатори на ифтара бяха Сдружениeто на момчилградчани в град Бурса, Република Турция и бизнесменът Фуат Гювен със съдействието на Община Момчилград. За благотворителната вечеря в центъра на Момчилград бяха дошли и жители на селата в общината, както и на съседни общини. Сред уважилите ифтара бяха заместник председателят на ДПС и кмет на Община Кърджали Хасан Азис, депутатът от Момчилград Ердинч Хайрула, председателят на кърджалийската структура на ДПС Мюмюн Али и други. Специални гости бяха председателят на сдружението на момчилградчани в Бурса Хасан Йозтюрк и Джан Киразлъ, представител на Фуат Гювен.
"Щастлив съм, че спазихме традицията. Щастлив съм, че се събрахме толкова много хора в най-свещената нощ в годината - Нощта Кадир. Точно в такива моменти си даваме сметка, че трябва да проявяваме благородство и да си прощаваме грешките, за да можем да продължим напред", заяви кметът на Момчилград Сунай Хасан.
"Винаги с радост се връщам в Момчилград. Надявам се, че скоро ще се видим отново на традиционната международна среща на момчилградчани "Момчилград видаги в сърцето ми" през последната седмица на юли", каза Хасан Йозтюрк. Той предаде на присъсъващите специални поздрави от техните земляци, живеещи в Бурса. 
Ифтарът, в който сдружението на момчилградчани са съорганизатори, е само част от техните инициативи, свързани с родния край. По-рано в месец Рамазан те осигуриха 1 200 пакета с хранителни продукти от първа необходимост, които бяха раздадени на социалнослаби в общината.
DSC 0085DSC 0093DSC 0095DSC 0096DSC 0097DSC 0100

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос